Срещата с ръководството на Националния осигурителен институт (НОИ) премина удовлетворяващо

...
Срещата с ръководството на Националния осигурителен институт (НОИ) премина удовлетворяващо
Коментари Харесай

С 400 лв. се вдигат най-ниските заплати в НОИ

Срещата с управлението на Националния застрахователен институт (НОИ) мина удовлетворяващо и за двете страни. Беше ни препоръчан вид, с който с най-висока сума ще бъдат вдигнати най-ниските заплати в Национален осигурителен институт , което беше едно от основните претенции на чиновниците и служащите, тъй като всеобщо заплатите там бяха много ниски. Това ръководителят на Синдиката на административните чиновници към КТ " Подкрепа " Кремена Атанасова , представена от БГНЕС, след среща през днешния ден сред управлението на Национален осигурителен институт и синдикатите за разискване на нарастване на възнагражденията на чиновниците в института.

Към бюджета на ДОО за 2023 година към 7 830 000 лева за повишаване на заплатите в Националния застрахователен институт от 1 август. От синдикатите настояха за обективен механизъм за систематизиране на средствата. По думите на Атанасова след срещата те са задоволени от постигнатите договорености.

" Механизмът ще бъде смесен - % и твърда сума, като по този метод за най-ниските заплати ще бъде реализиран най-малко от 1600 лева месечно . Това са към 46% всички служащи и чиновници от Национален осигурителен институт, които все още получаваха заплащане от 1100-1200 лева Т е ще имат растеж от към 400 лева , което в проценти е над 30%, а за някои - и над 40% ", изясни тя.
 Служителите на Национален осигурителен институт излязоха на стачка
Служителите на Национален осигурителен институт излязоха на стачка

Те желаят нарастване на заплатите с 30%

Увеличението влиза в действие със задна дата - от 1 август тази година. " Реално то ще се случи през септември, само че бъде изчислено със задна дата - от 1 август по този начин, както е написано в Закона за бюджета ", посочи Кремена Атанасова.

Тя уточни, че за покачването на заплатите в Национален осигурителен институт са нужни 7 830 000 лв.. " В тези средства е очакван и запас за майчинство или за хора, които отсъстват заради други аргументи. Техните заплати също ще бъдат обновени след завръщането им ", означи Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР