Според последните новини Вагнер“ напредват бързо към Москва, без да

...
Според последните новини Вагнер“ напредват бързо към Москва, без да
Коментари Харесай

Румен Радев: Според последните новини Вагнер напредват бързо към Москва

„ Според последните вести „ Вагнер “ напредват бързо към Москва, без да срещат опозиция “, съобщи президентът Румен Радев по време на форума „ Вахау “ в Австрия.

„ Ако обстановката по сигурността в Русия продължи да се утежнява, би трябвало да помислим още веднъж, както по времето Елцин, какво ще стане с хилядите нуклеарни бойни глави и големите ресурси от химически оръжия в Русия “, сподели Радев.

 „ Имаме нов източник на неустойчивост и би трябвало да бъде доста деликатни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим единствено като странични наблюдаващи, а ще консолидираме напъните си и ще предприемем ограничения защитим страните си и да подсигуряваме сигурността си “, акцентира президентът.

Президентът разяснява, че казусът с миграните е доста огромен и България, като външна граница на Европейски Съюз, се сблъска тежко с този проблем. „ Тази борба е доста мъчно и рискова. Една страна не може да води тази борба сама. Заради това започнах да повдигам въпроса повече поддръжка “, уточни Радев, представен от bTV.

„ Напълно разбираме, че приемането на България в Шенген е сензитивна тематика за австрийските политици и общество. Не съм пристигнал тук да лобирам. Искам единствено да кажа, че каквото и да решите, ще продължим да охраняваме външната граница по най-хубавия метод, по който можем. Но считам, че като България и Румъния биват държани отвън Шенген, това няма да направи Шенген по-силен. Страните на първа линия би трябвало да са вътре, безапелационен бе Радев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР