През последните шест месеца Украйна успя да прихване около 46%

...
През последните шест месеца Украйна успя да прихване около 46%
Коментари Харесай

WSJ: Украйна се справя по-лошо със свалянето на руските ракети

През последните шест месеца Украйна съумя да прихване към 46% от ракетите , изстреляни от Русия, до момента в който през миналата половина на годината тази цифра надвиши 70%, пресметнаха публицисти от WSJ въз основа на данни, оповестени от командването на военновъздушните сили (ВВС) на Украйна. Миналия месец украинските въоръжени сили съумяха да прехванат единствено 30% от ракетите .

В същото време украинските военни към момента съумяват да прихванат повече от 80% от дроновете камикадзе , които са по-лесни за събаряне.

Междувременно съветската войска усили интензивността на ударите с ракети и дронове, а също по този начин стартира да изстрелва ракети, които са по-трудни за събаряне от системите за Противовъздушна отбрана, написа вестникът. Украинските въоръжени сили от своя страна привършват боеприпасите за системите Patriot, които бяха най-ефективната им отбрана против въздушни офанзиви.

Според оценки на неназован източник на WSJ от европейското военно разузнаване идващите два месеца ще бъдат сериозни за украинските въоръжени сили, които би трябвало да изчакат доставките на муниции и системи за противовъздушна защита.
 Украйна моли Полша да пази част от небето ѝ
Украйна моли Полша да пази част от небето ѝ

Подкрепа против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР