Според НАСА стайни растения могат да премахнат до 87% от

...
Според НАСА стайни растения могат да премахнат до 87% от
Коментари Харесай

7 стайни растения, повишаващи настроението

Според НАСА стайни растения могат да отстранен до 87% от токсините в околния въздух и вода единствено за 24 часа след влизане в дома!

Установено е също, че стайните растения могат да подтиснат симпатиковата нервна система, което всъщност значи, че могат да намалят кръвното ви налягане и да ви оказват помощ да се почувствате по-спокойни.

Освен това със зелени листни растения, за които е открито, че оказват помощ при отмалялост, главоболие, кашлица и сухота в гърлото; има голямо количество доказателства, които допускат, че стайните растения в действителност могат да покачат настроението ви и да подобрят вашето богатство!

Обемът на търсене на стайни растения се е нараснал от началото на блокирането, като „ доставени стайни растения “ се е нараснал с 400%, а „ купете стайни растения онлайн “ с 200%.

Много е значимо да се фокусираме върху това да останем положителни. И най-хубавото е, че тези растения могат да помогнат…

 Нарцисите: пролетна лирика  

7 стайни растения, повишаващи настроението

1. Алое вера

 стайни растения 7 стайни растения, повишаващи настроението

Гелът от алое вера може да помогне за усмиряване на акне, изгаряния и суха кожа; помагайки ви както физически, по този начин и душевен.

За да позволите на вашето растение алое вера да процъфтява, поставете го на ярка, само че непряка слънчева светлина и го оставете да изсъхне сред поливането. Това е от тези стайни растения, които ще ви оказват помощ да подобрите настроението си.

2. Лавандула

 стайни растения 7 стайни растения, повишаващи настроението

Поставете вашитое стайни растения-лавандули в спалнята и ароматът ще ви помогне да намалите равнищата на стрес, което ще ви разреши да спите по-добре. За да пораства, поливайте го постоянно и го оставяйте на място, което получава доста светлина.

3. Змийско растение

Имали ли сте проблеми в предишното с поддържането на стайни растения живи? Опитайте змийско растение – те се нуждаят от минимални грижи; само че в действителност могат да оказват помощ за възстановяване на вашето богатство, защото прибавят влага към въздуха и отделят О2. Всъщност те са изключително идеални за хора, които страдат от алергии – и забавното е, че те бяха най-търсеното в Google растение в локдаун!

4. Мирна лилия

Мирните лилии са страхотни стайни растения, защото те освен гълтам спорите на плесен във въздуха; те също по този начин гълтам личната си вода, преди да я пуснат назад в околната среда – тъй че поставете вашата мирна лилия в стая, която е суха.

Ако желаете вашата мирна лилия да цъфти, просто я поставете на утринната светлина и я махнете от вечерната светлина. Трябва също по този начин да се уверите, че почвата му е влажна и постоянно напръсквайте леко листата му.

Просто имайте поради, че мирните лилии са отровни за домашни любимци, тъй че не забравяйте да ги пазите от заплаха.

5. Растение монстера

 стайни растения 7 стайни растения, повишаващи настроението фотография: pinterest

Тези стайни растения в действителност могат да подобрят настроението ви. Те пречистват въздуха, правейки дома ви по-здравословен – също така можете да отглеждате нови растения от техните резници.

Растенията Monstera са токсични за животни и деца, тъй че още веднъж би трябвало да внимавате къде ги поставяте. Те виреят във влажна среда, надалеч от директна слънчева светлина – което прави банята най-хубавият вид.

6. Кактус

 стайни растения 7 стайни растения, повишаващи настроението

Нито един лист със стайни растения не би бил цялостен без скромния кактус! Подобно на доста други растения в този лист, в случай че поставите кактус в една от стаите си, той ще пречисти въздуха и даже може да ви направи по-продуктивни – идеално, в случай че работите от у дома!

Още по-добрата вест за кактусите е, че поддръжката им е доста ниска – и през зимата съвсем не се нуждаят от поливане.

Няма по-добро време да превърнете дома си в парадайс на растенията; защото те ще ви оказват помощ да се освободите от напрежението, да спите по-добре – и даже да бъдете по-продуктивни!

7. Гербера маргаритка

Герберите са по-ефективни от всяко друго растение за унищожаване на бензола от въздуха. Освен това, защото те създават О2 през нощта, те са идеални за всеки, който страда от сънна апнея – тъй че поставете своя в спалнята.

За да отглеждате гербера си на закрито, оставете го на ярка утринна слънчева светлина, само че го поставете на по-хладно място следобяд – в противоположен случай слънцето може да изгори листата му. През зимата го поставете под лампа, с цел да продължи да вирее.

Тези стайни растения сигурно ще приповдигнат вашия дух и ще оправят настроението ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР