Според колумниста Никола Краус на днешните деца им се позволява

...
Според колумниста Никола Краус на днешните деца им се позволява
Коментари Харесай

На днешните деца им липсват строгост и дисциплина. Родители, спрете се!

Според колумниста Никола Краус на днешните деца им се разрешава прекалено много. Те постоянно изпадат в обществени нервности и даже удрят родителите си. Родителите би трябвало да реагират на сходно държание на своето поколение не с безмълвно единодушие, а със строго наказване.

Строгостта също е демонстрация на обич!

Сигурно сте виждали деца, които в нервност хвърлят храната си непосредствено в лицето на майка си, крещят неистово и упорстват да им купят каквото желаят и даже бият непознати.

И това са пораснали деца без закъснение в развиването си. Просто не им е казано по какъв начин би трябвало да се държат.

„ Докато седнал съм в ресторанта съм виждал тази картина доста пъти: сервитьор с топла чорба на поднос, който се пробва да избегне конфликт с деца, тичащи през тесните пътеки, до момента в който родителите им се любуват на храната си. “

Никола заключава, че настоящето потомство родители има явни проблеми с развъждането на деца и разбирането по какъв начин се прави това като цяло.

А няма специфични секрети във възпитанието – просто не насърчавайте неприятното държание на децата си.

Най-често децата изпитват сдържаността на родителите си и границите на разрешеното, когато възрастните са изтощени и желаят единствено едно – да бъдат оставени на мира. За страдание в такива моменти човек не би трябвало да губи зоркост и да се поддава на провокации.

Дори в случай че по това време сте в търговски център, хранителен магазин или на опашка за билети за кино. Колкото и да сте изтощени, не подценявайте признаците на непокорство на детето. Това ще докара до пагубни резултати в бъдеще.

Има огромна възможност едно невъзпитано дете да стане гамен, рисков за другите, а в бъдеще и нарушител, който в зрелост ще бъде мъчно да бъде подложен на мястото си или превъзпитан.

„ За нашето потомство строгото образование се отдава по-трудно – ние знаем това, което нашите родители не знаеха: децата са дребни хора. Преди децата не са се считали за пълноценни личности; те постоянно ставаха цели за възрастните, които изливаха гнева си върху тях. “

Но строгото образование и дисциплинираност са ключът към развъждането на сполучливо и съзнателно дете. Такива способи не ви вършат страшилище. Не дисциплината вреди на децата, а безразличието и жестокостта.

За положително държание в кафенето, наградете детето си с отиване до детската площадка, където може да тича и да се забавлява.

Децата имат потребност от граници. Те изпитват търпението на родителите си с държанието си, с цел да видят до каква степен могат да стигнат. Ако няма забрани, значи всичко е разрешено – даже да хвърлят храна в лицето.

Разбира се, вашата суровост ще докара детето до сълзи, то ще бъде смутено. Но това е в този момент. В дълготраен проект децата, които знаят, че има ясни правила на държание, ще се усещат в цялостна сигурност.

Направете им тази услуга. И на другите също – с цел да не се постанова хората да бягат ужасени от вашите наследници.

Съгласни ли сте с мнението на създателя? Какви способи на образование употребявате вие?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР