Според нас и предвид становището на печатницата на БНБ, за

...
Според нас и предвид становището на печатницата на БНБ, за
Коментари Харесай

Шефката на ЦИК подсказа на коя дата трябва да се проведат изборите


Според нас и поради мнението на печатницата на Българска народна банка, за възможна дата за производство на избори 26 март, на практика не би могло да се достави количеството хартия, само че на 2 април Централната изборна комисия (ЦИК) ще получи нужните количества хартия, с цел да обезпечи изборния развой по този начин, както е планувано в Изборния кодекс.

Това обяви председателят на ЦИК по време на чуването си в Народното събрание по отношение на хартията за машинно гласоподаване. Тя даде и уточнения по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване. " ЦИК има подготвеност с първите си решения, които следва да вземе неотложно след указа на президента за изборите. Имаме подготвеност и с определянето на мандатите по изборните региони. Това ще е съгласно данните на Националния статистически институт от последното броене ", добави тя. 

" След измененията в Изборния кодекс ЦИК е имала среща с печатницата на Българска народна банка за печатане на бюлетините от машинно гласоподаване. От Българска народна банка са предоставиха на ЦИК три разновидността на отбрана за задачите на опита на гласоподаване, който се проведе преди ден ", разкри Нейкова и дефинира опита като сполучлив. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР