Според източници, запознати с въпроса, ФБР са претърсили жилището на

...
Според източници, запознати с въпроса, ФБР са претърсили жилището на
Коментари Харесай

ФБР арестува бивш шеф на FTX в рамките на разследване за крипто измами

Според източници, осведомени с въпроса, ФБР са претърсили жилището на Райън Саламе в Потомак, щата Мериленд, в четвъртък.

Саламе, някогашен изпълнителен шеф на FTX, е направил обилни вноски в интерес на републикански политически претенденти. Той е бил тясно обвързван със Сам Банкман-Фрийд, създател на FTX, преди компанията да разгласи банкрут през ноември.

Федералните прокурори упрекнаха Банкман-Фрийд в организирането на лъжлива и противозаконна скица за финансиране на акции във FTX. Няколко някогашни ръководители на FTX, в това число трима топ мениджъри, се признаха за отговорни и се съгласиха да свидетелстват против него.


 


Саламе бива разследван за дарените от него $24 милиона на политически претенденти по време на междинните избори през 2022 година

Претърсването на къщата на Саламе на стойност $4 милиона демонстрира, че следствието на федералната организация за банкрута на FTX продължава, защото процесът против Банкман-Фрийд наближава през октомври.

ФБР проверява няколко чиновници и съветници от обкръжението на Банкман-Фрийд, в това число по-малкия му брат. Не е ясно какво тъкмо е търсило ФБР по време на претърсването.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР