Според информация на Forbes, Ерик Шмидт оглавява нова тайна инициатива,

...
Според информация на Forbes, Ерик Шмидт оглавява нова тайна инициатива,
Коментари Харесай

Бивш шеф на Google ръководи нов секретен проект на САЩ за борба с Китай

Според информация на Forbes, Ерик Шмидт оглавява нова загадка самодейност, която да помогне на Съединени американски щати да се конкурират с впечатляващите благоприятни условия на Китай в региона на дроновете....

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 13:53 | 09.01.2024

Най-производителните Android смарт телефони в света: най-новият Xiaomi 14 Pro към момента не е в световната ранглиста на AnTuTu

IT НовиниДаниел Десподов - 16:42 | 09.01.2024

Китайските военни учени основават новаторски плазмен щит за отбрана от лъчение, ракети и дронове

IT НовиниЕмил Василев - 21:11 | 07.01.2024

Нови революционни слънчеви панели могат да създават електрическа енергия на мрачно

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Бившият основен изпълнителен шеф (CEO) на Гугъл ще стартира да създава секретни военни дронове за Съединени американски щати, оповестява Forbes. Малко съответна информация е налична, само че планът е необятно рекламиран като самодейност, която да помогне на Съединените щати да се конкурират с впечатляващите благоприятни условия на Китай в региона на дроновете. Смята се, че самодейността е ориентирана и към създаване на безпилотни дронове за потребление на бойното поле.

Дронове, дронове, дронове на всички места

По всичко проличава, че Шмидт е бил мощно повлиян от визитите си в Украйна, където е станал очевидец на ефикасното потребление на безпилотни дронове в бойни дейности. Съобщава се, че Себастиан Трън – съосновател на иновационната лаборатория на Гугъл си сътрудничи с Шмидт по този конфиденциален план. Точните детайлности остават неразкрити, в това число графикът на плана и другите сътрудници.

Въпреки това, поради деликатните геополитически последствия, задължението на Шмидт да резервира плана в загадка е понятен. Участието му в отбранителните технологии не е изненадващо, като се има поради ролята му в свързването на нововъведенията от Силициевата котловина с потребностите на Пентагона. Фокусът му върху изкуствения разсъдък и неговите последствия за националната сигурност отразява неговата проницателност за бъдещето на военните дейности и отбранителните тактики.

Forbes оповестява, че планът е въодушевен от стратегическото потребление на безпилотни самолети от Украйна против съветските войски.

В допълнение към този план Шмидт е вложил в украински военни технологии посредством платформи като стартъп акселератора D3. Този нов план за дронове е в унисон със застъпничеството на Шмидт за увеличение на софтуерните вложения на Съединени американски щати във военния бранш. Той би могъл да се възползва от програмата на Пентагона „ Репликатор “, която има за цел да оспори господстващото състояние на Китай на пазара на дронове.

В рамките на тази стратегия Съединени американски щати възнамеряват да разработят и произведат евтини, интелигентни и многочислени бойни единици, употребяващи безпилотни системи с изкуствен интелект, с цел да се опълчват на китайската войска, като в същото време се възползват от американската досетливост.

Конкуренцията с одобрените производители на дронове и ориентирането в сложността на военните технологии ще съставляват обилни провокации за Шмид, когато той се заеме с този упорит план.

Шмидт има съществени софтуерни умения

Проектът на Ерик Шмидт за безпилотни дронове е затулен в загадка, само че неговият опит и връзки в софтуерния и държавния бранш могат да дадат на това начинание преимущество при образуването на бъдещите военни тактики. Разработването на този план отразява наклонността софтуерните водачи да навлизат в региона на отбранителните технологии.

Много специалисти в тази област считат, че със своя опит и запаси Шмидт може да окаже доста въздействие върху пейзажа на военните безпилотни самолети, като евентуално промени бъдещите бойни тактики.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР