Изглежда, че заместителят на смартфоните AI Pin не успя да

...
Изглежда, че заместителят на смартфоните AI Pin не успя да
Коментари Харесай

Неуспехът на заместителя на смартфоните AI Pin принуди стартъпа Humane да се обяви за продажба

Изглежда, че заместителят на смарт телефоните AI Pin не съумя да направи гражданска война не закупи огромна известност – създалият го стартъп Humane търси евентуален покупател за бизнеса си. Търсенето е почнало малко откакто са се появили първите мнения за устройството с нелицеприятни рецензии за лимитираните ѝ благоприятни условия, оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

Според един от източниците Humane се е обърнал за помощ към финансов съветник. Компанията обмисля да продаде бизнеса за сума сред 750 млн. и 1 милиарда $. Процесът към момента е в начален етап, тъй че няма гаранция, че ще докара до някаква договорка.

Humane AI Pin провокира огромен интерес измежду потребителите, само че след стартирането му на пазара устройството беше остро подложено на критика от специалисти и консуматори заради проблеми с неговата надеждност и приложимост. Компанията съобщи, че работи по отстраняването на дефекти като къс живот на батерията, прегряване на устройството, акуратност на отговорите и времето за реакция.

Към момента Humane е набрала към 230 млн. $ от редица огромни вложители, в това число основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман. В края на предходната година компанията беше оценена на 800 млн. $.

Търсенето на евентуален покупател от Humane се случва в миг, когато съперниците му затвърждават позициите си на пазара на устройства с изкуствен интелект. По-специално Meta усъвършенства очилата Ray-Ban с изкуствен интелект, а стартъпът Rabbit предлага портативно устройство, наречено Rabbit R1, което ръководи приложенията благодарение на ИИ вместо потребителя, само че до момента нито една от технологиите не е намерила необятно приложение и не е придобила огромна известност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР