Според говорители на Япония и Южна Корея, Корейската народно-демократична република

...
Според говорители на Япония и Южна Корея, Корейската народно-демократична република
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля друга балистична ракета към японските води дни след предупреждението към САЩ

Според представители на Япония и Южна Корея, Корейската народно-демократична република (КНДР) е изстреляла междуконтинентална балистична ракета в сряда. Ракетата, оповестява „ Би Би Си “, е била във въздуха към час, преди да падне в японските води.

Това изстрелване на междуконтинентална балистична ракета идва единствено дни откакто Пхенян предизвести, че ще унищожи всички бъдещи нахлувания на шпионски самолети на Съединени американски щати във въздуха.

Напрежението още веднъж нараства

Тестът също по този начин идва след година или повече на засилени проби на оръжия от Северна Корея, с рекорден брой осъществени през 2022 година Твърди се, че някои от тези оръжия имат обсег да доближат до континенталните Съединени щати.

Съединени американски щати и Южна Корея дадоха отговор на обстановката, като усилиха взаимните си военни учения към полуострова. Въпреки това Пхенян продължава да прави изстрелвания на ракети. През април те тестваха нова междуконтинентална балистична ракета, за която твърдяха, че е най-мощната до момента. Те се пробваха да изстрелят шпионски спътник през май, само че за жалост (за Северна Корея) се провали.

Според японската брегова защита ракета, изстреляна от Северна Корея в сряда, е летяла на изток от Пхенян повече от час, преди да попадне в морето западно от Япония към 11:15 сутринта локално време. Южнокорейските военни оповестиха, че ракетата е минала разстояние от 1000 км по време на полета си под висок ъгъл. След изстрелването в сряда южнокорейски и американски чиновници организираха среща, на която пуснаха изказване, потвърждаващо тяхната „ засилена “ взаимна отбрана.

„ Остро осъждаме изстрелването на балистична ракета с огромен обхват от Северна Корея като сериозен провокативен акт, който накърнява мира и стабилността на Корейския полуостров и интернационалната общественост и е очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, се споделя в южнокорейския комисарски комитет. от личния състав сподели.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол организира незабавна среща със своя съвет за национална сигурност, до момента в който присъстваше на срещата на върха на НАТО в Литва. Тази среща беше в отговор на предходното изстрелване на Северна Корея в средата на юни, което включваше изстрелване на две балистични ракети с дребен обхват в отговор на учения на Съединени американски щати и Южна Корея. Последният път, когато Северна Корея тества междуконтинентална балистична ракета, беше през февруари.

Оръжието на КНДР

През ноември 2022 година Пхенян също тества ракета, изстрелвайки я с дребен обхват и огромен ъгъл. Въпреки това японското държавно управление предизвести, че в случай че ракетата е била изстреляна на по-нисък курс, тя може да е достигнала континенталната част на Съединени американски щати.

В понеделник Ким Йо-Джонг, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун, упрекна американски разследващ аероплан, че е нарушил въздушното пространство на Северна Корея. Тя също предизвести, че ще има тежки последствия, в случай че сходни полети продължат.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР