Според британското разузнаване Москва е изправена пред дилема във връзка

...
Според британското разузнаване Москва е изправена пред дилема във връзка
Коментари Харесай

Кремъл пред дилема какво да пази - Запорожие или Луганск

Според английското разузнаване Москва е изправена пред " алтернатива " по отношение на вероятен пробив от страна на украинските сили на защитата на съветските въоръжени сили в две направления.

" Начинът, по който Русия работи за възстановяване на защитата си, допуска, че командването евентуално е обезпокоено от опцията за огромни украински офанзиви в две направления: или в северната част на Луганска област, или в Запорожие ", твърди английското разузнаване.

В ежедневния си отчет анализаторите показват, че Русия е засилила защитата си в централната част на Запорожка област и в Южна Украйна - изключително сред Василовка и Орехов. Русия поддържа огромни сили в този бранш, оповестява английското военно разузнаване в последната си информация.
 Ракети удариха две топлоцентрали в региона на Донецк
Ракети удариха две топлоцентрали в региона на Донецк

При случая има потърпевши

Анализаторите изясняват, че огромен украински пробив в Запорожка област би подкопал съществено жизнеспособността на съветския " сухопътен мост " , свързващ съветската Ростовска област с Крим.

А триумфът на Украйна в Луганск би подкопал още повече оповестената от Русия военна цел за " освобождение " на Донбас . в действителност единствената изцяло попаднала под контрола на съветската войска област по време на офанзивата от четирите украински области,. 

" Решението на коя от тези закани да се противодейства първо евентуално е една от главните алтернативи за руснаците ", се споделя в отчета на английското разузнаване.
 ISW: Кремъл е надалеч от обкръжаването на Бахмут
ISW: Кремъл е надалеч от обкръжаването на Бахмут

Запасите от балистични ракети на Русия са намалели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР