СподелиТримата освободени полицаи е знакът, който МВР дава, че насилието

...
СподелиТримата освободени полицаи е знакът, който МВР дава, че насилието
Коментари Харесай

Денков след отстраняване на полицаи биячи: Вътрешният министър тръгна в правилна посока

Сподели
Тримата освободени служители на реда е знакът, който Министерство на вътрешните работи дава, че насилието не може и не би трябвало да бъде оставено безнаказано.Необходимо е да продължат инспекциите и тези, които биеха хора и протестиращи, да изоставен структурите на вътрешното министерство. Това обаче са дребна част от служителите на реда. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов потегли в вярната посока, уповавам се да извърви пътя докрая, съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков.

Припомняме, че е формирана дисциплинарна инспекция, която за по-малко от 48 часа е открила петима полицейски чиновници, които са надвишили правата си и нарушавания на служебната дисциплинираност по време на митинга на футболните почитатели предходната седмица. Трима от тях към този момент са отстранени от служба. При другите двама продължава вътрешното следствие за изясняване на обстоятелствата и тяхната степен на виновност. Отстранените полицейски чиновници са един пълководец на поделение и двама старши служители на реда. В хода на същата инспекция се откриват и други чиновници, които ще понесат отговорност за своите дейности.

„ Спортният министър има моята цялостна поддръжка. Не знам за какво му желаят оставката. Не съм видял нито една причина, заради която той да бъде подложен на критика “, съобщи още Денков.

Той разяснява и обстановката с шахматните федерации, защото единствено една от тях има лиценз.

„ Изключително значимо е, че девойките съумяха да се съберат в последния миг и да създадат тим за Европейското. Можеше и този миг да се изпусне. До края на седмицата ще създадем среща с федерациите, с цел да няма спънки оттук-нататък “, сподели министър-председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР