СподелиПървата полева болница е влязла в Ивицата Газа от началото

...
СподелиПървата полева болница е влязла в Ивицата Газа от началото
Коментари Харесай

Първата полева болница пристигна в Газа

Сподели
Първата полева болница е влезнала в Ивицата Газа от началото на войната сред Израел и „ Хамас “.

Според палестински източници жертвите на израелската атака към този момент са над 13 хиляди, измежду които повече от 5500 деца и 3500 дами.

Полевата болница ще бъде сложена в основния град Хан Юнис в южната част на анклава, с цел да поеме ранените от бомбардировките и сраженията в северните елементи на Ивицата.

Там бойците на „ Хамас “ минават към партизански вид тактичност, като нападат израелските сили от укрития в град Газа и в региона на бежанския лагер „ Джабалия “.

Израелските военни обявиха, че са разкрили 55-метров тунел на групировката „ Хамас “ под болничното заведение „ Аш Шифа “ в Газа, който е бил употребен за „ терористични цели “. А 28-те недоносени бебета, които бяха евакуирани от „ Аш-Шифа “, към този момент са в Египет, където положението им ще бъде оценено и ще бъдат изпратени за по-нататъшно лекуване.

Други 100 души, евакуирани от Газа, се чака да дойдат в Турция през днешния ден, оповестиха източници от турските министерствата на опазването на здравето и на външните работи. В групата има над 60 души, нуждаещи се от медицински грижи. Миналата седмица турският здравен министър Фахретин Коджа сподели, че Анкара е подготвена да окаже помощ на допустимо максимален брой пациенти от Газа с онкологични болести.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР