Спиране на руската военна операция в Украйна е възможно, само

...
Спиране на руската военна операция в Украйна е възможно, само
Коментари Харесай

Путин към Ердоган: Мирни преговори, само ако Киев спре бойните действия и изпълни исканията ни

Спиране на съветската военна интервенция в Украйна е допустимо, единствено в случай че Киев приключи бойните дейности и извърши настояванията на Москва, това е декларирал съветският президент Владимир Путин на турския президент Реджеп Ердоган по време на днешния им телефонен диалог

" Владимир Путин е уведомил за хода на специфичната военна интервенция за отбрана на Донбас, изложил е кардиналните подходи и оценки в този подтекст, в детайли е разяснил поставените съществени цели и задания. Подчертано е, че специфичната интервенция върви по проект и в сходство с графика ", се споделя в известието на ТАСС.

В диалога Путин е удостоверил " готовността на съветската страна за разговор с украинските управляващи и с задграничните сътрудници за споразумяване на спора. Наред с това е обърнато внимание на безперспективността на всевъзможни опити за закъснение на преговорния развой, които се употребяват от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка е очебийно, че прекъсване на специфичната интервенция е допустимо единствено при положение на преустановяване от Киев на бойните дейности и осъществяване на добре известните претенции на Русия ", се споделя в известието на Кремъл.

Турският президент Реджеп Ердоган организира през днешния ден телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Разговорът е траял към един час. В диалога е било разисквано нападението на Русия против Украйна и връзките сред Турция и Русия, се показва в известие на дирекцията по връзки на турското президентство. Ердоган е декларирал в диалога, че е подготвен да окаже всевъзможен принос за допустимо най-скорошно решение с мирни средства на казуса в Украйна.

Ердоган е подчертал, че неотложно общо прекъсване на огъня ще отстрани филантропичните паники в региона и ще даде опция за търсене на политическо решение.

" Да открием дружно пътя към мира ", е призовал Ердоган. Турският президент е подчертал значимостта от незабавно предприемане на стъпки за обезпечаване на помирение, отваряне на филантропични коридори и сключване на спокойно съглашение.

Ердоган е изтъкнал, че е в непрестанен контакт с украинската страна и с други страни. Той е декларирал, че ще продължи напъните си за осъществяване на всеобхватни договаряния и реализиране на резултат.

Руският президент Владимир Путин от своя страна е декларирал на Реджеп Ердоган, че прекъсване на съветската военна интервенция в Украйна е допустимо, единствено в случай че Киев приключи бойните дейности и извърши настояванията на Москва, съобщи ТАСС, като се базира на известие на пресслужбата на Кремъл.

" Владимир Путин е уведомил за хода на специфичната военна интервенция за отбрана на Донбас, изложил е кардиналните подходи и оценки в този подтекст, в детайли е разяснил поставените съществени цели и задания. Подчертано е, че специфичната интервенция върви по проект и в сходство с графика ", се споделя в известието.

Отбелязно е, че съветските въоржени сили " вършат всичко допустимо за опазване на живота и обезпечаване на сигурността на мирните жители, като точкови удари се нанасят извънредно по обекти на военната инфраструктура ".

В диалога Путин е удостоверил " готовността на съветската страна за разговор с украинските управляващи и с задграничните сътрудници за споразумяване на спора. Наред с това е обърнато внимание на безперспективността на всевъзможни опити за закъснение на преговорния развой, които се употребяват от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка е очебийно, че прекъсване на специфичната интервенция е допустимо единствено при положение на преустановяване от Киев на бойните дейности и осъществяване на добре известните претенции на Русия ", се споделя в известието.

" Изразена е била вяра, че в хода на планувания следващ кръг договаряния представителите на Украйна ще проявят по-констурктивен метод, отчитащ в цялостна степен зараждащите действителности ".

В диалога " президентите на Русия и Турция са установили значимостта от поддържане на контакти по линия на дипломатическите и военните ведомства на двете страни ", се споделя в известието на Кремъл.

В него се прибавя, че Путин е " удостоверил готовността на съветската страна да окаже всякакво належащо подпомагане за безвредната евакуация на турските жители от регионите на бойни дейности ".

Лидерите са подчертали на взаимната настройка за продължение на взаимноизгодното руско-турско търговско-икономическо съдействие, съгласно известието на Кремъл. Те са се договорили за " поддържане на тесни контакти на разнообразни нива ".

В известието на Кремъл се отбелязва също, че в диалога Ердоган е дал сериозна оценка на дейности на Запада във връзка с дейци на съветската просвета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР