Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global Press, Гросгерау, Германия Honda

...
Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global
Press, Гросгерау, Германия Honda
Коментари Харесай

Ново чисто нещо или Honda Jazz e “свири” тихо

Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global Press, Гросгерау, Германия

Honda от дълго време “сърфира ” по зелената вълна и настойчиво продължава към електрическото бъдеще. До 2022 година автомобилостроителят планира да изпрати шест модела с електрическо задвижване по улиците на Европа. Магическата формула за по-голяма устойчивост и екологичен превоз на японците се назовава "е-технологии ".

Първите модели от новото “зелено ” семейство на марката са новият Jazz и Jazz Crosstar. Вече имаме опция за тест каква е успеваемостта на двата автомобила в ежедневния трафик.
Преди пробното шофиране обаче някои важни неща би трябвало да се изяснят в кратък курс във връзка с теорията. Например, че симпатичният дребен автомобил и малко по-високият му крос-вариант ще се предлагат за първи път в Европа изключително с хибридно задвижване. А японците са подчертали това с ново лого: буквите "e: HEV ", които означават "Хибридно електрическо превозно средство ".

Новата Honda Jazz към този момент се предлага от немски дилъри. Цените стартират от 22 000 евро, Crosstar струва с към 4000 евро повече. Силовата система на HEV се състои от два електродвигателя, 1,5-литров бензинов двигател, литиево-йонна батерия и директно задвижване с „ образован “ блок за ръководство, оповестиха стратезите на Honda на презентацията в Шофьорската академия в Ерлензее Ханау.

Новият Jazz обезпечава мощ от 80 кВт/109 к.с. и спринтира до 100 км/ч за 9,4 секунди. Производителят на автомобила посочва максимална скорост от 175 км/ч. Според Honda средният разход на гориво е 4,5 литра на 100 километра, което подхожда на емисиите на CO2 от 110 г/км (WLTP). При Jazz Crosstar стойностите са 4,8 л на 100 км и 110 г/км (WLTP).

След натискане на бутона за старт, колата започва да се движи съвсем тихо. Това, което незабавно се откроява е добрата околна видимост. Почти няма скрити зони, което прави маневрите при паркиране и всички останали доста по-малко стресиращи. Ключовото обръщение на ръководителя на плана Такеки Танака може да се заключи по този начин - „ Разработихме превозното средство като обект, който обогатява живота на неговите потребители “.

Jazz предлага на своя драйвър три различни режима на задвижване. Първият е електрическото задвижване ( "EV Drive "). Електрическият мотор, захранен с енергия от литиево-йонната батерия, задвижва автомобила непосредствено. С втория - хибридно задвижване, бензиновият двигател развърта втория електродвигател, който действа като генератор и произвежда енергия за мотора с електрическо задвижване. Третият е чисто класически само с бензиновия мотор, който е свързан непосредствено към задвижващите колела посредством самозаключващ съединител,

Промяната сред обособените режими на шофиране е на практика незабележима за пътниците, настояват инженерите на Honda. И наистина пробата сподели впечатляващо, че закъсненията в преходите са сведени до минимум. И нещата вървят в действителност добре, защото електродвигателят осигурява максимален въртящ миг от 253 Нютонметра.

При проектирането си Honda разчита на японската идея "Yoo no bi ", което се превежда като "Естетиката на полезността ". Необичайно гладкият дизайн на повърхностите и тънката предна част са ключът към уравновесения тип, обясняват дизайнерите на Honda. Тук по-тесните A-колони играят значима роля, което в последна сметка подобрява видимостта.

По отношение на свързаността новият джаз е изцяло настоящ. Мрежовите услуги за инфотейнмънт могат да се задействат чрез сензорния екран и оферират информация за времето, местата за паркиране, музиката, навигацията и телефонните услуги, оповестява производителят на автомобилите.

В допълнение към интегрираните приложения, потребителят има достъп до съдържанието на на смарт телефона си чрез вградените Android Auto и Apple CarPlay. И още нещо - използвайки приложението за смартфони „ Моята Honda + “, притежателите на новите хонди остават свързани с колата си по всяко време, тъй че “Добре пристигнали в джаз клуба ”, който “свири ” безшумно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР