Военномедицинска академия (ВМА) се включва в националната здравна кампания Измерване,

...
Военномедицинска академия (ВМА) се включва в националната здравна кампания Измерване,
Коментари Харесай

Световен ден за борба с хипертонията, ВМА се включва в кампанията с безплатни прегледи

Военномедицинска академия (ВМА) се включва в националната здравна акция „ Измерване, което избавя живот. Твоя. ”, проведена от Българска лига по хипертония във връзка със Световния ден за битка с хипертонията.

На 15 май от 10.00 до 16.00 часа, в особено построена структура пред постройката на ВМА ще бъдат осъществявани безвъзмездни съвещания от специалисти-кардиолози . Не се изисква авансово записване или направление от персонален доктор.

Целта на самодейността е да увеличи публичната информираност за потребността от инспекция и надзор на кръвното налягане.

По време на предходните четири години на скрининговата акцията „ Май месец за мерене “ в България – 2019, 2021, 2022 и 2023 година, са скринирани над 15 000 българи.
Пропорцията хипертоници, дефинирана като измерени стойности на артериално налягане над 140/90 mmHg по време на скрининга или приемащи терапия доближава 74.3% , като следени хипертоници на фона на провеждана терапия са 46%, респективно 34.8% от скринираните човеци.

От лечебното заведение означават, че няколко неща вършат усещане. Сред тях са възходящата периодичност на новоустановена хипертония измежду избрани групи като млади мъже и дами на междинна възраст 35-65 г.; съпъстващият товар от спомагателни рискови фактори, разполагаем още от ранна възраст тютюнопушене, наднормено телесно тегло, к онсумация на алкохол и липса на физическа активност;нарастващата наклонност за липса на съответен надзор на артериалното налягане, без значение от провежданата терапия (40.7% против 38.5% в предишни кампании).

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР