Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж След

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж След
Коментари Харесай

Lotus представи изцяло електрическия Hyper-GT Emeya в Париж - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Париж

След като Lotus за първи път показа първия си напълно електрически SUV Eletre, към този момент идва и Hyper GT Emeya. Посетих неотдавна открития магазин на Lotus във френската столица Париж, с цел да прегледам прототипа на Emeya, който беше преди малко превозен от Седмицата на модата в Ню Йорк до Седмицата на модата в Париж.

Първата мисъл, която ни идва на разум, когато чуем името Lotus, са дребни, леки двуместни спортни купета. С Eletre те към този момент нарушиха традицията и показаха SUV. С Emeya в този момент те нападат сегмента на Grand Tourers. Като в този момент за Lotus grand tourer значи четири порти, четири седалки (по избор пет), положително пространство за пасажерите, най-висококачествени материали и несъмнено висока мощ от 675 кВт/918 к.с., обезпечени от два електрически мотора.

С тези данни Lotus дава опция за ускорение на седана със задвижване на всички колела, който тежи над 2,3 тона и е на същата платформа като Eletre, от 0-100 км/ч за невероятните 2,78 секунди. Максималната скорост за по автомагистралата е 256 км/ч. Обхватът при естествена работа се показва до 600 километра.

За зареждане на батерията от 102 кВтч с нови акумулаторни кафези (едно потомство по-ново от Eletre) се употребява най-модерната технология на 800 волта, която поддържа до 350 кВт мощ на зареждане. По време на малко прекъсване можете да заредите от 10 до 80 % за 18 минути.



Въглеродно-керамичните спирачки, които са постоянно срещани в този клас на продуктивност, обезпечават подобаваща спирачна успеваемост. За да се резервира държанието при шофиране сходно на Lotus, бяха положени доста старания за реализиране на систематизиране на тежестта 50:50, а кабината е сложена много напред с помощта на електрическата платформа.

Адаптивното въздушно окачване и дейната аеродинамика, които са разграничени на разтегателен заден спойлер (3-степенен и двоен стек), челен спойлер и дифузьор, и са подравнени надлежно според от режимите на шофиране, довършват картината. Адаптивните матрични LED фарове, цифровите огледала (опция) и техническата опция за самостоятелно шофиране на равнище 4 (все още не е позволено в Германия) демонстрират какъв брой съвременна е Emeya.

Първото нещо, което се вижда в интериора, са карбоновите спортни седалки вид кофа, пасажерите откъм гърба също седят на спортни седалки. Второто нещо, което се откроява, е големият панорамен стъклен покрив, който може да се превключи от матово стъкло към транспарантно с натискане на бутон. Дисплеят на лидера е много стеснен, а съответната информация е налична и посредством хед-ъп екрана с добавена действителност, който има прожекционна повърхност от 55 инча.

Допълнителни настройки могат да се контролират посредством огромния екран в средата. Операционната система работи доста бързо и е построена на основата на “Unreal Engine 5 ”, позната от компютърните игри. Автомобилът, който виждате цифрово, дава отговор на действителния автомобил. Например, в случай че отворите прозореца, цифровото транспортно средство също има отворен прозорец.

Не пропуснахме опцията да тестваме първокласната звукова система KEF Reference. Emeya е добре изолирана и звуковата система е в най-хубавия си тип. Пускането на немския пазар за Lotus Emeya е планувано за втората половина на 2024 г.; цените към момента не са финализирани. Новият болид би трябвало да бъде жестоко основан на цената на Eletre (от 95 990 евро). Скоро ще последват по-малък SUV и друго двуместно спортно купе, също електрически.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР