Специалният пратеник на БНТ в Барселона, най-големият град в Каталуния,

...
Специалният пратеник на БНТ в Барселона, най-големият град в Каталуния,
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Напрежението в Барселона остава

Специалният делегат на Българска национална телевизия в Барселона, най-големият град в Каталуния, съобщи, че въпреки и секциите да са затворили в 20 ч. локално време, напрежението остава.

Въпреки че изборните секции на така наречен „ неразрешен референдум “ затвориха в 8 часа локално време, към момента няма усмиряване в най-големия град в Каталуния - Барселона. Една от аргументите в конфликтите, които започнаха сутринта, е че полицията, която е на послушание на испанските управляващи, трябваше да конфискува изборните бумаги, с цел да не бъдат позволени хората до над 2000 урни, с цел да упражнят правото си за референдума. Въпросът на него беше „ Трябва ли Каталуния да стане самостоятелна страна с републиканско ръководство “.
 Над 700 са ранени при конфликтите в Каталуния (обновява се) Над 700 са ранени при конфликтите в Каталуния (обновява се)
Денят на извършения референдум за самостоятелност на Каталуния мина през знака на конфликти сред испанската полиция и локални стачкуващи в Барсел...

Полицията не може да обхване над хиляда обитаеми места в област Каталуния, която е измежду най-богатите провинции в Испания.

Според първичните данни на локалните управляващи, макар лимитираното гласоподаване, не биха довели до позитивен отговор и близо 41% биха подкрепили отделянето на Каталуния.

Друго допитване демонстрира, че иститският проблем е бил в това, че не всеки е имал опция да упражнят гласа си.

Една от вариантите, за която се приказва тук, е да се задейства един член на конституцията на Испания, съгласно който може да се отнеме правото на провинция Каталуния да има свое независимо ръководство. Това е доста съществено и не се знае какви биха били следствията.
 Испанският министър председател: Днес нямаше референдум за самостоятелност Испанският министър председател: Днес нямаше референдум за самостоятелност
Насилие беляза днешния референдум за самостоятелност на Каталуния. Вотът се организира макар възбраната на испанските управляващи в Мадрид. Властите в Каталун...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР