Прочутият шеф Иван Манчев е топ готвачът, когото общинският съветник

...
Прочутият шеф Иван Манчев е топ готвачът, когото общинският съветник
Коментари Харесай

ТОЙ Е: Шеф Манчев прибира 100 бона да дигитализира гробищата в Банкя

Прочутият началник Иван Манчев е " топ готвачът ", който общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев упрекна в нерегламентирано подписване на контракт за картографиране на гробищата в Банкя без социална поръчка.

В студиото на bTV Георгиев разгласи, че получил информация от " жител " за това, че " един доста прочут шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лева, с цел да картографира и цифровизира гробищата в Банкя, в случай че имаме общинска компания, която се занимава с това и коства десетки пъти по-малко ".

Според него договорите са подписани в един и същи ден, с една и съща компания, за една и съща активност. Разделянето на две елементи, твърди Георгиев, е с цел да се понижи изкуствено сумата до 50 000 лева без Данък добавена стойност и да се избегне задължението за стартиране на социална поръчка над този предел.



Георги Георгиев не загатна името на готвача

Той разгласи, че ще сезира прокуратурата и изиска реакция от страна на кмета на София Васил Терзиев.

Георгиев не загатна съответното име на готвача и на компанията му, само че инспекция в Търговския указател демонстрира, че началник Иван Манчев е шеф и съсобственик на софтуерната компания " Алфагис ".

Договорите са подписани на 16 април, като и двете действия по тях са свързани с еднакъв софтуер, оповестява медията.

Готвачът и неговата шармантна партньорка Ива Бека са съсобственици в " Алфагис " още през 2022 година Сайтът на Агенцията за публични поръчки демонстрира, че сдружението е взело участие като претендент по четири публични поръчки за доставка на софтуерни решения през 2023 година, само че без да получава контракти.



Манчев и Ива Бека въртят крепък бизнес заедно
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР