Специалната военна операция стигна до момент, в който Русия обяви

...
Специалната военна операция стигна до момент, в който Русия обяви
Коментари Харесай

Стефан Янев: Категоричен съм, че Русия е агресор

" Специалната военна интервенция стигна до миг, в който Русия разгласи частична готовност. Това е основният миг сред интервенция и война – даде се поръчка за война. Дали и по кое време ще стартира тази война и нейната ескалация – следва да забележим ".
 
Така водачът на " Български напредък " Стефан Янев разяснява в ефира на bTV войната в Украйна. Той и партията му смениха позицията си за изпращане на военна-техническа поддръжка на Киев и гласоподаваха " за ".

" Различията в позицията подхождат на ситуацията на място ", счита Янев. Той е безапелационен, че Русия е агресор.
 
 
На въпрос дали европейските страни ще могат да дават още оръжия на Украйна, Стефан Янев разяснява, че това е обект на спекулации.
 
" България изпраща помощ в точния момент. Разликата е сред специфична военна интервенция и война ", сподели още водачът на " Български напредък ".

Относно свадите в Народно събрание за визитата на военния ни министър в Украйна, Янев разяснява, че става въпрос за разграничение по отношение на действието на служебното държавно управление.
 
Янев разяснява и опитите за сформиране на кабинет. " Вторият мандат още не е пристигнал, да забележим кой до каква степен е подготвен да стигне и с какви взаимни отстъпки ", сподели Янев във връзка идните диалози с " Продължаваме промяната ".
 
Той посочи, че писмото от Николай Денков е пристигнало и следва " Български напредък " да го разиска, с цел да вземе решение ще се яви ли на срещата с Политическа партия.

" Разковничето е в екипната работа и от това зависи какъв ще бъде целият кабинет ", счита Янев.
 
На въпрос какъв политически водач желае да види в своя тим, в случай че третият мандат отиде при " Български напредък ", Янев разяснява, че " тимът не зависи от звездата ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР