През последните няколко месеца, когато спешните дипломатически контакти рязко зачестиха

...
През последните няколко месеца, когато спешните дипломатически контакти рязко зачестиха
Коментари Харесай

Външият министър Амир-Абдолахян изчезна в съдбовен момент за Иран и света

През последните няколко месеца, когато незабавните дипломатически контакти внезапно зачестиха към войната на Израел против " Хамас " в Газа, външният министър Хосейн Амир-Абдолахя беше гласът по телефона, лицето на срещите, в непрекъснат контакт със съдружниците на Иран, само че също и с арабските и западните външни министри, напомня Лиз Дусет, старши интернационален сътрудник на Би Би Си, цитира Дневник.

Според нея изгубването му в случая става в съдбоносен миг. Той заема основен пост в система, в която крайната власт принадлежи на висшия водач и в която Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) управлява външната политика. Благодарение на продължителнта си дипломатическа кариера той разви тесни връзки с IRGC, в това число с някогашния ѝ пълководец Касем Солеймани.

Откакто Ебрахим Раиси пое президентството през 2021 година, Абдолахиян постоянно пътуваше по целия свят в опити да спре напъните за уединяване на Иран и да откри способи за облекчение на последствията от осакатяващите Иран интернационалните наказания.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР