Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор

...
Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор
Коментари Харесай

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца

Специализираният углавен съд върна на прокуратурата делото против някогашния шеф на Фонда за лекуване на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото поради несъгласия в обвинителния акт, оповестиха за БНР от Специализирания съд.

Обвинителният акт, съгласно който Александров и още трима някогашни чиновници на Фонда за лекуване на деца са работили като проведена незаконна група, непозволено харчила пари, прехвърляла отговорности към Здравната каса и правила длъжностни закононарушения, беше в импортиран в спецсъда на 1 август. В него арбитър Николай Димитров е видял отстраними, само че основни и ограничаващи правото на отбраната, нарушавания. Сред тях – несъгласие сред диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са разказани на няколко страници, с които прокуратурата би трябвало да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда. Всичко това ще се случва след правосъдната почивка, споделиха пред Националното радио от институцията.

Адвокатът на Александров посочи, че не е осведомена публично с разпореждането, с което арбитър Димитров е върнал обвинителния акт, с който Диана Ангелова също към момента не разполага. Тя, Александров и останалите юристи и подсъдими ще го получат публично едвам откакто процесът бъде плануван за разглеждане в обществено съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР