Специализираният наказателен съд даде ход на делото за КТБ, то

...
Специализираният наказателен съд даде ход на делото за КТБ, то
Коментари Харесай

Специализираният съд даде ход на делото за КТБ

Специализираният углавен съд даде ход на делото за КТБ, то ще се води при отсъствието на главния обвинен Цветан Василев. В момента се организира разпоредителното съвещание по делото, като в него би трябвало да се изчистят възможни процесуални спънки, които нарушават правата на подсъдимите.

Адвокатите на някогашния банкер Цветан Василев показаха позиция, че той е нередовно свикан и желаеха делото да бъде отсрочено. Те означиха, че има процедурни нарушавания от страна на сръбските управляващи, които със правосъдна поръчка от България са му връчили документите по делото, както и че Василев не е получил и не се е срещнал с гражданския иск по делото.

Представителите на държавното обвиняване, измежду които е и ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев обявиха, че няма спънки делото да стартира като допълниха, че Цветан Василев е постоянно свикан и фактът, че сега против него се води дело по екстрадиция в Сърбия не е причина той да не се яви на днешното съвещание.

След едночасово заседание съдът дефинира, че не са налице процесуални спънки за предоставяне ход на разпоредителното съвещание.

Според съда Василев е постоянно свикан и в случай че той желае да участва персонално по делото би могъл да съобщи пред сръбските управляващи, че желае да бъде екстрадиран у нас. Съдът дефинира, че няма спънка делото да се води в отсъствието на Василев и добави, че не е налице непреодолима правна и фактическа спънка за неявяването му, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР