Спектакълът Опасни игри“ ще бъде представен за първи път на

...
Спектакълът Опасни игри“ ще бъде представен за първи път на
Коментари Харесай

Спектакълът Опасни игри“ ще бъде представен за първи път на българска сцена на 12 април

Спектакълът „ Опасни игри “ ще бъде показан за първи път на българска сцена на 12 април в зала 1 на НДК.

В изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ солистката на спектакъла Андреа Крен разяснява: Това е новата версия на „ Lord of the Dance “. Все отново Флетли искаше да показа нещо по-ново, нещо, което е достоверно и е особено за 21 век. Това са костюмите, методът, по който ние ще танцуваме, методът, по който ще бъде подредено всичко на сцената, т.е. напълно да може да се преживее както образно и звуково ирландските танци.

Солистът Золтан Пап изясни: Целяхме се да реализираме едно възобновяване, едно по-близко до сегашното шоу. Започнахме да работим с Майкъл Флетли и се стремим всяка част от шоуто да съдържа в себе си оригиналност и да стигне до перфектността. Това лишава време, с цел да се реализира. Около 2 месеца се подготвяхме за шоуто. Това беше доста тежка задача. Сигурен съм, че публиката ще хареса всяка една част, която сме подготвили.

Золтан Пап счита, че българските национални танци са доста близки до ирландските: Ритъмът там е доста значим. Естествено е малко по-различен, само че основата е една. Така че имаме много близости. За разлика от другите танци обаче в ирландските танци ние използваме повече краката. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР