Социалната мрежа X (доскоро Twitter), собственост на милиардера Илон Мъск,

...
Социалната мрежа X (доскоро Twitter), собственост на милиардера Илон Мъск,
Коментари Харесай

„Многомилионно оръжие за манипулация“: ЕС посочи най-големия канал за руска пропаганда

Социалната мрежа X (доскоро Twitter), благосъстоятелност на милиардера Илон Мъск, бе посочена от Европейския съюз като най-големия канал за разпространяване на дезинформация. Брюксел прикани платформите в Силициевата котловина да покачат бдителността си в битката с съветската „ война на хрумвания “.

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова съобщи, че платформите би трябвало да подхващат ограничения преди националните и европейските избори през идната година.

Това е многомилионно оръжие за всеобща операция, ориентирано както вътрешно към руснаците, по този начин и към европейците и останалия свят “, съобщи Йоурова пред кореспонденти във вторник. „ Много огромните платформи би трябвало да се оправят с този риск. Особено на фона на упованията, че Кремъл и освен ще бъдат дейни преди нашите европейски избори. “

Европейски Съюз разгласява отчети за това по какъв начин се оправя всяка от огромните софтуерни компании, в това число Фейсбук на Meta Platforms Inc, Гугъл на Alphabet Inc и TikTok на ByteDance Ltd., в борбата против дезинформацията.

Повечето от огромните платформи се съгласиха да работят с Европейски Съюз по непринуден кодекс за битка с дезинформацията, който има за цел да дефинира индустриални стандарти за инспекция на обстоятелствата и други ограничения. Блокът също по този начин реализира пилотен план, с цел да реши степента на казуса.

„ X, някогашният Twitter, който се отдръпна от кодекса, е платформата с най-голямо съответствие на изявления с погрешно или дезинформационно наличие “, сподели Йоурова, представена от Bloomberg. „ Пилотният план също по този начин сподели, че е открито, че участниците в (разпространението на) дезинформацията имат доста повече почитатели от тези, които не са дезинформатори. “

Според разбора дезинформаторите в множеството случаи са се включили към платформата по-отдавна, в сравнение с потребителите, които не са дезинформатори.

Йоурова даде образец с няколко стъпки, подхванати от платформите за битка с съветското въздействие. Един от тях е уверението на Гугъл, че през първите четири месеца на годината е прекратила активността на повече от 400 канала, забъркани в интервенции за съветско въздействие. Междувременно Meta заяви, че е разширила партньорствата си за инспекция на обстоятелствата на 22 езика в Европейски Съюз.

Новият закон на Европейски Съюз за контролиране на наличието в платформите, наименуван Закон за цифровите услуги, влезе в действие предишния месец.

Моето обръщение към Twitter е, че би трябвало да се преценявате със закона и ние следим какво вършиме “, сподели Йоурова.

Припомняме, че X/Twitter се отдръпна от доброволния кодекс за битка с дезинформацията в края на май. 

По думите на Йоурова притокът на съветска дезинформация е изключително мъчителен в Словакия, където в събота се организират избори.

„ Словакия е набелязана като страна, в която има плодородна почва за триумф на съветските прокремълски, провоенни разкази “, сподели тя и добави, че Фейсбук и Гугъл са подхванали някои стъпки, с цел да усилят напъните си за битка с подправената информация след напън от страна на Европейски Съюз.

Изборите тази седмица ще бъдат тест, тъй като методът към съветската война в Украйна е разграничителна линия. “
Словакия е напът да се трансформира в новия съдружник на Русия в Европа
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР