Турция също вече предлага виза за дигитални номади. Турското министерство

...
Турция също вече предлага виза за дигитални номади. Турското министерство
Коментари Харесай

Турция започва да издава визи за дигитални номади

Турция също към този момент предлага виза за цифрови номади. Турското министерство на културата и туризма сътвори специфичен уеб страница, където заинтригуваните могат да попълнят първите стадии на кандидатстване, предава Euronews.

Страната се надява да притегли цифрови номади към дестинации, в това число Истанбул, Даламан на югозападния бряг и Измир на запад.

Хилядолетни антични градове, неповторими заливи, скрити сред гори, тюркоазени морета, динамични хора, огромни градове. Турция има всичко. В допълнение към всичко това страната има мощна стопанска система и добра инфраструктура “, се споделя на уеб страницата за кандидатстване за виза.
Какви са изискванията?
За да получите виза за цифров бродяга в Турция, би трябвало да сте на възраст сред 21 и 55 години. Кандидатури се одобряват от множеството страни от Европейски Съюз, както и от Обединеното кралство, Съединени американски щати и Канада.

Плюсове към кандидатстването е притежанието на университетска тапия, съществуване на трудов контракт и опция за доказване на месечен приход от $3000 (€2800) или годишен от $36 000 (€33 800).
Как се кандидатства?
Кандидатите могат да се записват и да качат своите документи – в това число паспорт с шестмесечна годност и фотография – на профилирания уеб страница на Digital Nomad GoTürkiye.

Ако заявката бъде признато, ще ви бъде публикуван документ за идентификация на цифров бродяга, който по-късно можете да занесете в турски визов център или консулство по местоживеене.
Най-добрите места за цифрови номади в Турция
Уебсайтът за цифрови номади също разпространява дестинации в цялата страна като съществени места за отдалечени служащи.

Истанбул е „ бизнес център с огромни компании и дребни започващи предприятия, метрополия с 20 милиона поданици, среща на разнообразни култури и исторически център, където се събират пътищата на хилядолетни цивилизации. “

Дигиталните номади ще намерят мощна транспортна инфраструктура – метро, автобусни линии, фериботни връзки, се споделя още на уеб страницата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР