Mит е, че роботите отнемат работни места на хората. Това

...
Mит е, че роботите отнемат работни места на хората. Това
Коментари Харесай

„Мит е, че роботите крадат работни места“: В Amazon се случва точно обратното

Mит е, че роботите лишават работни места на хората. Това сподели Стефано Ла Ровере, шеф на отдел „ Глобална роботика, мехатроника и стабилно пакетиране “ в Amazon. Вместо това, разяснява той пред CNBC, усъвършенстваните роботи, изкуственият разсъдък и други технологии акцентират ролята на хората и усилват смисъла им.

Мит е, че технологиите и роботите отстраняват работните места “, съобщи Ла Ровере.

Той добави, че наклонността е противоположната и внедряването им води до основаването на напълно нови категории работни места. Аmazon пресмята, че въвеждането на нови технологии е подобрило над 50 000 работни места в центровете за осъществяване на поръчки в Европа.

Гигантът в електронната търговия твърди, че през последните пет години е конфигурирал повече от 1000 нови технологии в мрежата си от центрове за осъществяване в Европа, като общата инвестиция е над 700 млн. евро (751 млн. долара).

„ Роботите и технологиите оказват помощ на нашите чиновници... като понижават дистанцията сред дилемите, като отстраняват повтарящите се придвижвания или [като] им оказват помощ да подвигат огромни тежести “, сподели Ла Ровере.

На собствен ред нашите чиновници могат да усвоят нови умения, да придобият нови пълномощия, да придобият нови качества, които им разрешават да напредват към задачите на кариерата си. “

Ла Ровере добави, че „ през последните години посредством потреблението на технологиите са основани над 700 нови категории работни места “. Той даде образец със личния си екип - отдела за роботика и изкуствен интелект на Amazon, който е фокусиран върху въвеждането на автоматизация в голямата мрежа от центрове за осъществяване на Amazon, които дават отговор за пакетирането на поръчките и подготовката им за доставка до клиентите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР