Солидна закуска със сирене, прясно или кисело мляко помага за

...
Солидна закуска със сирене, прясно или кисело мляко помага за
Коментари Харесай

Хапвайте сирене и мляко на закуска за здраве и стройна фигура

Солидна закуска със сирене , прясно или кисело мляко оказва помощ за намаляване и управление на диабет вид 2, заяви в. "Дейли мейл ".

Д-р Даниела Якубович от университета на Тел Авив твърди, че суроватъчният протеин , на какъвто са богати млечните артикули, засища чудесно и по тази причина е първи другар на искащите да отслабнат. Закуската с подобен тип протеини улеснява топенето на килограмите повече от протеините от различен източник, да вземем за пример от яйца или риба звук, или пък от богата на въглехидрати храна.

Суроватъчният протеин предотвратява и внезапното повишаване на кръвната захар след хранене, което е значимо за хората с диабет вид 2. С времето високите равнища на захарта в кръвта могат да доведат до проблеми със сърцето, увреждане на органите, по-бавно укрепване на раните и утежняване на зрението.

" Калорична протеинова закуска , средноголям обяд и по-лека вечеря е потвърдена сполучлива тактика за намаляване при хора със затлъстяване и диабет вид две ", сподели доктор Якубович, която е професор по медицина в университета на Тел Авив .

Суроватъчния протеин се продава и на прахуляк и може да се прибавя в смутита или шейкове. Неговият резултат се дължи на това, че потиска хормона на глада грелин.

Д-р Якубович е сравнила в проучването си суроватъчния протеин и други типове протеини. Тя и екипът й са наблюдавали резултата им за намаляване, както и действието им за поддържане на непрекъснати равнища на кръвната захар, като са работили с 48 доброволци с наднормено тегло или диабет на междинна възраст 59 години.

 g pxhere.com

Участниците са спазвали една от три диети с идентичен брой калории и еднообразно разпределение на храната - повече на закуска, приблизително количество на обяд и лека вечеря. Разликите били главно в наличието на закуската.

Едната група получавала суроватъчен протеин в шейкове . Втората - други протеини от яйца , соя или риба звук , а третата - въглехидрати или скорбяла . След 12 седмици групата на суроватъчен протеин отслабнала най-вече - приблизително 7,6 кг, спрямо 6,1 кг за получавалите закуска с други протеини. Доброволците на въглехидратна закуска отслабнали с 3,1 кг.

 g pxhere.com

Още:
Фалшиви вести за киселото мляко Женската хубост и ролята на киселото мляко за нея По-доброто кисело мляко – биволското! На кого е кашкавалът? Душата на млякото – сиренето Яжте кашкавал и сирене всеки ден, потребно е
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР