САО ПАУЛО (АП) — Въпреки че наводненията, които опустошиха бразилския

...
САО ПАУЛО (АП) — Въпреки че наводненията, които опустошиха бразилския
Коментари Харесай

Втора напаст връхлита наводнения юг на Бразилия: дезинформация

САО ПАУЛО (АП) — Въпреки че наводненията, които опустошиха бразилския щат Рио Гранде до Сул, към момента не са отшумели, друга злина се популяризира в района: дезинформация в обществените медии това попречва обезверените старания за приемане на помощ за стотици хиляди нуждаещи се.

Сред подправените изявления, които провокираха отвращение: че формалните организации не организират избавителни интервенции в най-южния щат на Бразилия. Тази администрация стопира даренията на храна, вода и облекла. Един непрекъснат слух твърди, че управляващите крият стотици трупове, сподели Хайро Хорхе, кмет на мощно засегнатия град Каноас.

Хорхе и други чиновници споделят, че скрити артисти зад изявленията употребяват рецесията, с цел да подкопаят доверието в държавното управление.

Ари Ванаци, кмет на Сао Леополдо, сподели, че доста хора са пренебрегнали формалните предизвестия и вместо това са обърнали внимание на изявления в обществените медии, в които се споделя, че държавните сигнали „ са просто политици, които се пробват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР