Никоя раздяла не преминава леко, понякога чувството на разочарование и

...
Никоя раздяла не преминава леко, понякога чувството на разочарование и
Коментари Харесай

Как да продължиш напред: Неписаните закони на раздялата

Никоя разлъка не минава леко, от време на време възприятието на отчаяние и горест дълго тлее в най-малко единия от сътрудниците. Често неспособността да се примирим и приемем новото състояние, че към този момент не сме двойка, ни карат да правим какви ли не глупави, даже деструктивни дейности.

За да се оправим по-леко с раздялата и да запазим достолепието (и сърцето) си, е нужно да съблюдаваме няколко съществени правила. Ето кои са те:

Недей да молиш

Не изпадай толкоз ниско, че да зачеркнеш себе си и с размазан от плач грим да молиш да бъдеш обичана още веднъж. Не искай втори, трети, четвърти късмет. Запази възприятията за себе си и в случай че не можеш към момента да продължиш напред, то резервира безмълвие и потърси разтуха в приятелите и фамилията към теб.
 10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата
Не се обяснявай

Потисни потребността да спориш, приказваш и въобще да търсиш още веднъж към този момент някогашния си сътрудник. Дори и да си мислиш, че не сте си изяснили всичко и да вярваш, че в случай че споделиш какъв брой зле се чувстваш, това ще го върне при теб, по-добре резервира безмълвие.

Недей да шпионираш

Не разпитвай общите ви другари какво прави той, страда ли, приказва ли за теб и така нататък Не го търси из обществените мрежи, не се опитвай да го пресрещнеш някъде, че сякаш инцидентно сте се засекли. Подобни практики ще те бутнат по наклонената повърхност на нездравословното отнемане и нищо положително няма да пристигна от това.

Не се отдавай на пороци

Алкохол, цигари и други нездравословни привички няма да подтиснат тъгата и разочарованието, а ще те накарат да се чувстваш единствено по-зле. Отделно ще съсипят външния ти тип и финансово положение.

 двойка връзка скандал разлъка iStock

Не търси мигновен заместител

Може би искаш да докажеш на някогашния и всички останали, че ти си мечтана, търсена и обичана жена, като незабавно намериш нов мъж до себе си, само че замяната на един човек с различен няма да излекува разрушеното сърце. За да започнеш нова връзка и тя да бъде сполучлива, би трябвало първо да си постигнала мир с предходните разочарования.

Не се опитвай да останете другари

Не че е невероятно да бъдете такива в един миг, само че първо е нужно да си дадете време, с цел да преживее всеки раздялата. В противоположен случай нищо приятелско няма да се зароди сред вас, а единствено ще се разпалват още повече отрицателните усеща, тъгата, а може би и нови спорове.

Не се преструвай, че всичко е наред

Ако ти се плаче, плачи. Не се захранвай с токсична позитивност от сорта на “всичко е наред ”. Понякога най-хубавото, което можеш да направиш за себе си е, да си признаеш, че не се чувстваш окей и имаш потребност от време и внимание към себе си, с цел да се възстановиш.

Не преувеличавай ненужно

Във връзка с по-горното - дай си време да изстрадаш възприятията, само че не затъвай в тях. Рано или късно би трябвало да си кажеш, че в последна сметка ще преживееш и това, не е краят на света и ти си задоволително мощна, с цел да продължиш напред и да намериш щастието си.

Най-хубавото на една разлъка е, че ти дава опцията в един миг да се влюбиш още веднъж. А надали има по-красиво и неповторимо възприятие от това да си влюбен. Ако ти се коства извънредно отвратително, че този човек повече няма да бъде част от живота ти, се замисли, че той е избрал да си тръгне. Щом не желае да бъде повече до теб и да те обича, значи че и не те заслужава. Нека потърси благополучие другаде и освободи мястото за този, който ще те оцени същински и няма да желае в никакъв случай да те напусне.
 10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата  10 кино лентата, с които ще преодолееш раздялата
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР