Софийската градска прокуратура повдигна окончателно обвинение на Боян Станков, известен

...
Софийската градска прокуратура повдигна окончателно обвинение на Боян Станков, известен
Коментари Харесай

Боян Расате с окончателно обвинение, отива на съд за погрома в ЛГБТИ центъра

Софийската градска прокуратура повдигна дефинитивно обвиняване на Боян Станков, прочут като Боян Расате, за погрома в ЛГБТИ центъра в София. От държавното обвиняване внесоха обвинителния акт в съда.
Още по темата
Според събраните по делото доказателства на 30 октомври м.г. към 17.30 ч. претендентът за президент Боян Станков и група мъже и дами, които към момента не са открити, нахлули в общностния център " Рейнбоу хъб " на бул. „ Княз Ал. Дондуков “, където била проведена среща на тематика „ Помощ на транссескуални лица “.

Расате нанесъл удар с ръка в региона на лицето на намираща се в офиса жена, дружно с неустановените лица събаряли лавици, чупили движимости, пръскали със спрейове стени и бюра. След това обвиненият и съпътстващите го мъже и дами напуснали офиса на фондацията.

Наблюдаващият прокурор е решил, че хулиганството, за което на Расате е повдигнато обвиняване, по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Досъдебното произвеждане е стартирано в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и след това е изпратено по подготвеност на Софийската градска прокуратура предвид на това, че Боян Станков бил самостоятелен претендент за президент в изборите, планувани за 14.11.2021 година

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ към СГП. След позволение на Централната изборна комисия, обещано по стимулирано искане на основния прокурор, на 3 ноември м.г. на Расате му бе предявено обвиняване в наличието на служебно назначен бранител.

В хода на следствието е осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са следи, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци и осъществени няколко разпознавания, направени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Спрямо Боян Расате е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, платима в пари, в размер на 5000 лв., която е импортирана.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от Софийски градски съд. Разследването продължава във връзка с неустановените по делото лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР