Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, причинил телесна

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, причинил телесна
Коментари Харесай

Съдят дрогиран шофьор, счупил ребрата на жена

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност мъж, предизвикал телесна щета на жена по несъобразителност и карал след приложимост на наркотични субстанции.

На 14.11.2023 година към 15,00 часа обвиненият Е.Б. при ръководство на товарен автомобил по бул. " Цариградско шосе " в гр. София, при осъществяване на маневра „ придвижване на заден ход “ нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не гледал обратно и блъснал жена, която била зад автомобила. Вследствие на удара по несъобразителност й предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на ребра и гръдна кост. След това Е.Б. избягал от местопроизшествието. Около 2 часа по-късно Е.Б. бил арестуван от полицейски чиновници, които му създали „ Дръг тест 500 “. Той посочил, че обвиненият е карал след приложимост на амфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 343, ал.3, пр.5, б. „ а “, пр.2, вр. ал.1, б. „ б “ вр. член 342, ал.1, прочие 3 от Наказателен кодекс и по член 343б, ал.3 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Е.Б. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР