Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура предаде на съд пет лица за грабеж на 35 000 лв.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против пет лица за осъществения на 23 март 2016 година обир от чиновник на сдружение, извършващо активност по инкасо. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Грабежът е в изключително огромни размери и е осъществен след прелиминарен сговор сред лицата Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А. На двама от съучастниците – Красимир Б. и Николай К., е повдигнато обвиняване за съизвършителство посред им, а останалите трима са били помагачи.

На 23 март 2016 година към 11.50 часа чиновник на ЗБК „ Балкан “ АД тръгнал от офиса на акционерното сдружение, като носел в чанта сумата от 35 000 лева, която следвало да внесе в банка. На улицата, на към 20 метра от постройката, потърпевшият бил атакуван от двама от обвинените. Единият от тях му нанесъл мощен удар в задната област на главата и го повалил на земята. Другият опрял нож вид „ пеперуда” до врата на потърпевшия и го заплашил, след което издърпал чантата му.

Извършителите напуснали местопроизшествието и на авансово уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, с цел да си поделят сумата.

Със своя дял от плячката единият причинител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед. След задържане на причинителите част от незаконно отнетата сума е открита у тях.

Предстои Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР