София. В Комисията за енергийно и водно регулиране беше проведена

...
София. В Комисията за енергийно и водно регулиране беше проведена
Коментари Харесай

КЕВР и Националната енергийна камара проведоха работна среща по актуални въпроси на регулаторната политика в енергийния сектор

София. В Комисията за енергийно и водно контролиране беше извършена работна среща сред управлението на регулатора и Националната енергийна камара, оповестиха от пресцентъра на КЕВР . В диалога, които се състоя по самодейност на Камарата, от страна на Комисията участваха ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов, членове на регулатора и специалисти, а Националната енергийна камара беше показана от членовете на УС на сдружението. Провеждането на срещата е в осъществяване на политиката на КЕВР за гласност и бистрота на регулаторната политика чрез постоянни контакти с представители на всички заинтригувани страни за разискване на настоящи тематики в енергийния бранш. Предишната среща с управлението на Националната енергийна камара се състоя през м. октомври 2018 година и на нея беше конкретизирано участниците да дискутират по авансово конкретизирани тематики.
На извършените диалози бяха разисквани сложени от Камарата въпроси, свързани с нуждата от промени в настоящия механизъм за реализиране на националните цели в региона на енергийна успеваемост, с действието на пазара на балансираща електрическа енергия, както и ролята на регулатора за обезпечаване на прозрачността на борсовата търговия с електрическа енергия и недопускане на злоупотреби от страна на пазарни участници. Обменени бяха отзиви и по отношение на нарасналите цени на квотите за въглеродните излъчвания на интернационалните пазари и тяхното въздействие върху бъдещите ценови решения на КЕВР.
Във връзка с една от обсъжданите тематики – за енергийна успеваемост, участниците в срещата показаха общото мнение, че ограниченията по механизма за реализиране на националните цели не би трябвало да доведат до в допълнение финансово натоварване на крайните клиенти и на цялата енергийна система. Председателят на енергийния регулатор доцент Иван Иванов акцентира, че съществена отговорност за провежданата политика в региона на енергийната успеваемост имат Министерството на енергетиката и АУЕР. Той увери, че при разискванията на ограниченията Комисията ще упорства те да бъдат напълно обосновани и реалистични и да не доведат до повишение на крайните цени на електрическата енергия за потребителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР