София. МВР е партньор в инициативата Алкохолът е лош шофьор“.

...
София. МВР е партньор в инициативата Алкохолът е лош шофьор“.
Коментари Харесай

МВР е партньор в инициативата „Алкохолът е лош шофьор“

София. Министерство на вътрешните работи е сътрудник в самодейността „ Алкохолът е неприятен водач “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи . На старта на самодейността участваха началникът на отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП комисар Росен Рапчев, зам.-генералният шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска, Барт Кузенс зам.-посланик на Кралство Белгия и Димо Димов, общоприет шеф на „ Каменица ".
„ Приветствам всяка самодейност, която ще накара водачите да бъдат по-отговорни на пътя, съобщи комисар Рапчев и прикани никога да не сядат зад кормилото, откакто са използвали алкохол.
През десетте месеца на 2018 година над 10 000 са случаите, при които са открити водачи, ръководещи моторни транспортни средства след приложимост на алкохол ", сподели контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП. „ Повече от 4000 са прекратените регистрации на пътни транспортни средства на притежатели, управлявали ППС с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда ", сподели още тя и добави, че съзнанието на водачите би трябвало да се промени и те да станат по-отговорни.
Зам.-посланикът на Кралство Белгия показа опита, прибавен в родината му. Той изясни, че в този момент там е извънредно известна акцията БОБ (ВОВ). Тя съществува от 1995 година, появява се в Белгия и е доста сполучлива. БОБ не е редуциране, а името на индивида в група, който няма да пие алкохол и ще се погрижи да закара компанията си безвредно у дома. Той „ документира “ своята отговорност външно, като държи в себе си блестящо жълт БОБ-ключ. При това състояние в заведенията за хранене и нощните заведения на него не му се сервира алкохол, само че вместо това получава гратис безалкохолни питиета.
Бе показано и допитване до водачите - от систематизираните данни в анкетата ясно проличава, че над 56% от интервюираните показват, че тежките катастрофи на пътя са в резултат на приложимост на алкохол от водачите. Смущаващ обаче е фактът, че болшинството българи не са склонни да създадат забележка на лидер, на който следва да кара, само че използва алкохол. Представено бе и колело на шанса, обвързвано с авто волан, където всеки трети вероятен отговор е " Този път ти се размина ". Инсталацията ясно внушава, че шофирането не може да бъде игра на шанса и че компромисите са неприемливи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР