Преасфалтирането на участъка от пътя край Аксаково, където стана катастрофата

...
Преасфалтирането на участъка от пътя край Аксаково, където стана катастрофата
Коментари Харесай

Фирмата изпълнител: Новият асфалт край Аксаково беше предвиден да се поставя в началото на май

Преасфалтирането на сектора от пътя край Аксаково, където стана злополуката с джип на НСО, е било предоставено при започване на май, съобщи пред БНТ представител на компанията реализатор.

" Като реализатори по контракт за поддръжка получаваме писмени възтгалания от АПИ и в частност ОПУ Варна. Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер от 2 май, само че предвид на великденските празници започнахме дейности по възлагането от 8 май. Направен е график по дни и по дати ", сподели инж. Методи Иванов.

Фирмата не е получила информация и напътствие от ОПУ Варна да приключи дейностите след злополуката. Също по този начин не са били известени, че на мястото текат следствени дейности, изясни Иванов.

Въпросната кръпка е направена в събота и неделя по открит график.

" Когато получим възлагане от ОПУ Варна, представител на компанията и на ОПУ минават по съответния път и се отбелязват компрометирани сектори. Ние напълно подвластен от възлагането на ОПУ-Варна и техните решения ", сподели инж. Методи Иванов.

Асфалтираният сектор костваше поста на шефа на регионалното пътно ръководство, а през вчерашния ден премиерът Димитър Главчев възложи инспекция на ДАНС по случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР