София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и

...
София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и
Коментари Харесай

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова подписаха договор за подобряване качеството на въздуха в София

София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова подписаха контракт за възстановяване качеството на атмосферния въздух в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите . Това е вторият план по Оперативна стратегия „ Околна среда “ (ОПОС) 2014-2020 година за истински капиталови ограничения, адресиращи главния източник на замърсяване на въздуха – битовото отопление.
Мерките по плана са насочени към запазване на околната среда и здравето на жителите посредством понижаване замърсяването на атмосферния въздух. С осъществяването на плана ще се намали количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) на територията на Столична община, които са с източник битовото отопление. Дейностите плануват замяна на отоплителните устройства на семействата, които употребяват уреди с твърди горива, с екологични различни форми за отопление.
Проектът е в осъществяване на Програмата за качество на атмосферния въздух 2015-2020 година на Столичната община. Програмата планува понижаване на равнищата на замърсителите на въздуха и постигане на нормите за ФПЧ10, понижаване нездравословните излъчвания от битови и публични източници при потреблението на стандартни твърди и течни горива за отопление.
Размерът на инвестицията е 44,3 млн. лева, обезпечени напълно от ОПОС 2014-2020 година Срокът за осъществяване на дейностите е 54 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР