София. Генерал Константин Попов присъства на церемонията за полагане на

...
София. Генерал Константин Попов присъства на церемонията за полагане на
Коментари Харесай

Генерал Константин Попов присъства на церемонията за полагане на основен камък за параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” в двора на Военната академия „Георги С. Раковски“

София. Генерал Константин Попов участва на церемонията за полагане на главен камък за построяването на параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец ” в двора на Военната академия „ Георги С. Раковски “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Идеята е на предприемчив комитет със съпредседатели военачалник Константин Попов - ръководител на Комисията по защита към 44 – то Народно заседание и депутат от ГЕРБ – Пловдив област, и Йорданка Фандъкова – кмет на град София.
Мемориалът ще бъде построен до Военно-историческия музей, на гърба на Военната академия на ул. „ Черковна “ и ще се строи със средства на донори, с поддръжката на родолюбиви българи. Параклисът ще бъде построен в памет на починалите в Първата международна война. В словото си по време на церемонията Константин Попов акцентира значимостта на съхраняването на славните обичаи на българската войска, отдаването на респект към паметта на героите, както и нуждата от построяването на мощни и съвременни въоръжени сили. „ Наистина е висока чест на 1 септември да стартираме едно свято дело. Тук е мястото да благодаря на всички Вас, че сте съпричастни към него. Днес обръщаме взор обратно във времето, с цел да забележим едни почтени хора, сплотени от общ блян. Хора, които сложиха Родината над всичко. Именно тази религия ги поведе към успехите и към вечността. Чрез полагането на главния камък на това осветено от Негово Светейшество Патриарх Неофит място, на територията на Министерството на защитата и Военна академия „ Г. С. Раковски “ аз желая да имам вяра, че през днешния ден поставяме и нашата вяра, нашата религия, че страната ни ще има почтени войни, генерали, офицери, сержанти и бойци “, сподели още в словото си ръководителят на Комисията по защита. В заключителната част от церемонията той постави главния камък за построяването на параклиса-мавзолей „ Св. Георги Победоносец “. Инициативата беше благословена от Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР