Темпото на руските настъпателни операции в северната част на Харковска

...
Темпото на руските настъпателни операции в северната част на Харковска
Коментари Харесай

ISW: Русия забавя настъплението си към Харков

Темпото на съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област наподобява се е забавило през последните 24 часа .

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Моделът на съветската офанзива в този регион подхожда на оценката на ISW, че съветските сили дават приоритет на основаването на " буферна зона " в региона на интернационалната граница пред по-дълбокото навлизане в Харковска област.

Говорителят на украинския Генерален щаб и на Хортицката група сили подполковник Назар Волошин означи, че украинските сили са почнали да " разчистват " Вовчанск , като са се насочили към забележимите съветски щурмови групи в селището.

Няколко съветски и украински източника също по този начин оповестиха, че съветските сили употребяват нова тактичност в тази посока - употребяват по-малки щурмови групи от не повече от пет души, с цел да обхванат в украинските позиции, преди да се обединят с други дребни щурмови групи, с цел да се обединят в по-голяма ударна група .

Кадри, за които се твърди, че са снимани с дрон от Вовчанск, демонстрират съветска пехотна мобилна пехота, която работи в границите на селището в дребни щурмови групи с размер на отряд, което подхожда на украинските отчети.

Украинският боен наблюдаващ Костянтин Машовец означи, че възходящите съветски загуби в това направление водят до понижаване на общия ритъм на настъпателните интервенции .

Началникът на украинския общоприет щаб генерал-майор Анатолий Бархилевич допусна, че единствено за последното денонощие съветските сили са изгубили до 1740 бойци в това направление, което би било доста висок % на загуби .

ISW не може да удостовери тези оценки на украинското командване.

Кандидатът на съветския президент Владимир Путин за министър на защитата на Русия Андрей Белоусов очерта своите и на Путин планувани цели за съветското Министерство на защитата (МО) по време на тирада пред Съвета на федерацията на Русия на 14 май.

На 14 май Путин назначи някогашния губернатор на Тулска област Алексей Дюмин и някогашния секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев за свои президентски помощници, като по този метод в допълнение ребалансира министерския си кабинет за петия си мандат. 

През последните месеци по предписание на Путин съветската стопанска система минава на военни релси.

На 13 май съветските управляващи задържаха съветския заместник-министър на защитата и шеф на Главното ръководство на личния състав на МО на Русия генерал-лейтенант Юрий Кузнецов по обвиняване в вземане на подкупи в огромни размери.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати се интересуват от двустранно съглашение за сигурност с Украйна по време на визитата си в Киев на 14 май.

Вероятно украински участници са нанесли удар по съветска железопътна линия във Волгоградска област на 14 май .

Наскоро съветските сили напреднаха нищожно край Липци, Вовчанск, Сватове, Часов Яр, Авдеевка, Донецк и Кринки.

Руското МО принуждава съветски жители и мигранти да служат в съветската войска посредством подправени благоприятни условия за работа, евентуално като част от продължаващите старания за криптомобилизация.

Украинските публични лица не престават да поставят старания за връщане на наложително депортирани украински деца от Русия в следената от Украйна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР