София. Българските членове на Европейския парламент призовават да не се

...
София. Българските членове на Европейския парламент призовават да не се
Коментари Харесай

Българските членове на Европейския парламент призовават да не се допускат фрагментиране на Единния европейски пазар и неспазване на основни свободи на ЕС

София. Българските членове на Европейския парламент приканват да не се позволяват фрагментиране на Единния европейски пазар и неспазване на съществени свободи на Европейски Съюз. Това се показва в позиция на членовете на Европейския парламент от Република България по отношение на законодателния пакет за подвижността в Европейски Съюз, оповестиха от пресофиса на евродепутата Петър Курумбашев . Позицията на евродепутатите гласи: " Ние, членовете на Европейския парламент от Република България, считаме, че положителното действие на Европейския пазар не следва да е обвързано с рестриктивни правила, които не регистрират спецификите на транспортния бранш и лимитират свободното придвижване на артикули и хора. Призоваваме да не се позволяват фрагментиране на Единния европейски пазар и неспазване на съществени свободи на Европейски Съюз.
Напомняме, че общата транспортна политика на Европейски Съюз следва да се стреми да реализира задачите на Договорите (член 90 от ДФЕС), като се обръща особено внимание на действието на вътрешния пазар въз основа на устойчивото развиване в Европа и устойчивия стопански напредък в границите на мощно конкурентния обществен пазар за цялостна претовареност и обществен прогрес (член 3, параграф 3 от ДЕС). Целта на Европейски Съюз е да предизвиква благосъстоянието на своите нации (член 3, параграф 1 от ДЕС).
За гарантиране на по-доброто използване на европейското законодателството в региона на автомобилния превоз, е извънредно значимо секторът да има обединен метод за използване на наредбите и разпоредбите в региона на автомобилните транспорти.
1. Считаме, че с оглед изключителната подвижност на работната ръка в бранша, включването на интернационалния превоз и каботажа в обсега на законодателството за " командированите служащи " не е обосновано и би имало мощно отрицателно въздействие върху транспортния бранш в Централна и Източна Европа, както и отражение върху цялата европейска стопанска система.
Прилагането на подобен вид законодателство за интернационалните водачи диспропорционално ще натовари, както транспортните оператори, по този начин и страните членки. Голяма част от дребните и междинни предприятия ще бъдат изтласкани и пазарът ще бъде запазен единствено за огромни и крупни превозвачи. Целта на европейското законодателство в тази сфера е да разреши на транспортните оператори да се конкурират при равни условия, да се търсят механизми за пригаждане, а не да се постановат трудноизпълними условия, които да лимитират растежа на този стопански бранш.
2. Задължението за прилагане на постоянната седмична отмора отвън борда на транспортното средство ще принуждава водачите да оставят товара си, за който са персонално виновни, ще им коства спомагателни разноски за застраховки, както и за транспорт от и до хотел. По тази причина това условие би трябвало да отпадне.
3. Ние сме на мнение, че условието за завръщане на лидера „ вкъщи " на всеки три седмици също слага превозвачите пред съществено предизвикателство. Фирмите са принудени да дават спомагателен превоз на чиновниците си, с цел да се върнат в страната. Това би довело до съществени финансови разноски и понижава гъвкавостта на разпределението на работните часове и часовете за отмора.
4. Същевременно, отчитаме нуждата от единни дейности за битка с фирмите-пощенски кутии, като акцентът следва да бъде подложен върху контрола и съответното използване на европейските правила. Приветстваме и заложените ограничения за битка със замърсяването и политиките за нововъведения, посредством които се предизвикват и развиват зеления, екологичен превоз, намаляването на нездравословните излъчвания и въвеждането на от ден на ден електрически коли. Надяваме се тези ограничения да не останат единствено в областта на положителните пожелания.
Общите цели на всички страни членки следва да бъдат обезпечаването на правна сигурност, както и отбраната на единството и растежа на вътрешния пазар на Европейския съюз. Съществува действителна заплаха предлагането да докара до обилни негативни последствия, свързани с банкрута на транспортните компании и съкращенията в транспортния бранш. Тези резултати явно не са съвместими с практическите цели на единния пазар, основаващ се на главната независимост на придвижване на услугите и спазването на конкурентното право.
Отправяме зов за това позицията и терзанията на България по законодателния пакет да се прегледат деликатно при процеса на договаряния ".

Позицията на българските членове на Екологичен потенциал е подписана от: Ангел Джамбазки, ЕКР; Илхан Кючюк, АЛДЕ; Андрей Ковачев, ЕНП; Момчил Неков, СиД; Андрей Новаков, ЕНП; Неджми Али, АЛДЕ; Асим Адемов, ЕНП; Николай Бареков, ЕКР; Владимир Уручев, ЕНП; Петър Курумбашев, СиД; Георги Пирински, СиД; Светослав Малинов, ЕНП; Ева Майдел, ЕНП; Сергей Станишев, СиД; Емил Радев, ЕНП; Филиз Хюсменова, АЛДЕ; Искра Михайлова, АЛДЕ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР