Съединените щати твърдят, че миналата седмица Русия е изстреляла космическо

...
Съединените щати твърдят, че миналата седмица Русия е изстреляла космическо
Коментари Харесай

САЩ заподозряха Русия в изстрелване на космическо оръжие

Съединените щати настояват, че предходната седмица Русия е изстреляла галактическо оръжие, способно да нападна други спътници , оповестява " Ройтерс ".

Космическото командване на Съединени американски щати показва, че то следи американски шпионски спътник в орбита.

Руската ракета " Союз " беше изстреляна от космодрума в Плесецк на към 800 км северно от Москва на 16 май и изпрати в ниската околоземна орбита минимум девет спътника, в това число " Космос 257 " - тип съветски боен инспектиращ спътник, който Съединени американски щати от дълго време подлагат на критика за неразумно държание в космоса.

" Извършихме наблюдаване и преценихме, че евентуално става въпрос за галактическо оръжие, способно да нападна други спътници в ниска околоземна орбита ", показват от Космическото командване на Съединени американски щати и допълват, че Русия е го разположила в същата орбита като американски спътник.

Изстрелването е включвало и цивилен спътници, ситуирани в разнообразни орбити.
 Секретен сътрудник на Организация на обединените нации блокира резолюция на Русия за оръжията в космоса
Секретен сътрудник на Организация на обединените нации блокира резолюция на Русия за оръжията в космоса

От 15-те членове 7 страни гласоподаваха " за " документа

" Тази композиция от военни и цивилни потребни товари беше изцяло непредвидена. Никога до момента не сме виждали това при съветско изстрелване ", съобщи Барт Хендрик, дълготраен анализатор, проследяващ съветската галактическа стратегия.

" Космос 257 " наподобява на спътниците, които Русия изстреля през 2019 година и 2022 година и за които Съединени американски щати също твърдяха, че са галактически оръжия. Сателитът, изстрелян през 2019 година, изхвърли обект в космоса и наблюдава от близко спътник от Националната разследваща работа на Съединени американски щати - разследваща организация, която следи шпионските спътници.

От през вчерашния ден насам " Космос 257 " не се е доближавал до спътник на Съединени американски щати, само че галактическите анализатори видяха, че той е в същия орбитален пръстен като USA 314 - спътник с размер на рейс, изстрелян през април 2021 година
 Русия спря с несъгласие възбрана на нуклеарните оръжия в космоса
Русия спря с несъгласие възбрана на нуклеарните оръжия в космоса

3 страни поддържаха плана

Руският спътник, наподобява, следва орбиталния път на USA 314 с по-висока скорост, което допуска, че двата в последна сметка ще се приближат един до различен.

Изстрелването на спътника исе случи, откакто Съединени американски щати предизвестиха, че Русия създава галактическо нуклеарно оръжие, способно да унищожи цели мрежи от спътници.

Американски чиновници считат, че Русия е изстреляла най-малко един спътник " Космос 2553 ", обвързван с нейната стратегия за нуклеарни галактически оръжия .

Въпреки това Съединени американски щати прецизираха, че Русия не е разполагала нуклеарно оръжие в космоса.

След нахлуването в Украйна през февруари 2022 година Русия засекрети огромна част от своите галактически активност и и заплаши да нападна спътници на Съединени американски щати, подпомагащи защитата на украинската войска, като Starlink на SpaceX.

Съединени американски щати и Русия водят спор в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
 Русия употребява космоса за военни цели, само че не желае оръжия там
Русия употребява космоса за военни цели, само че не желае оръжия там

Москва опроверга клеветите на Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР