Собствениците на компанията Стоян Трошев и Димитър Димитров очакват експортът

...
Собствениците на компанията Стоян Трошев и Димитър Димитров очакват експортът
Коментари Харесай

"СИД ентърпрайз" ще изнася врати в още 28 държави

Собствениците на компанията Стоян Трошев и Димитър Димитров чакат експортът да заеме към 30% от продажбите им

Още по тематиката
Много халета, малко офиси

Индустриалното строителство в Пловдив и в " Тракия икономическа зона " през тази година внезапно ще нарасне и по експертни оценки ще доближи 30 млн. евро, в това число купените терени
13 май 2018
Врати, отворени за бизнес

От 20 години братята Димитър Димитров и Стоян Трошев създават секционни порти Secdoor, главно за промишлеността
13 апр 2018 Най-големият производител на секционни порти в България – " СИД ентърпрайз ", уголемява пазарите си с още 28 страни в Близкия изток, Азия и Африка, откакто подписа тригодишен контракт с белгийски сътрудник. Компанията чака поръчки от порядъка на над 1 млн. евро годишно. Първите 60 порти Secdoor към този момент са доставени и ще бъдат употребявани за построяването на логистичен център в Азербайджан, сподели за " Капитал " ръководещият съучастник Стоян Трошев, който е съсобственик на компанията дружно с Димитър Димитров.

Нови и остарели пазари

Предприятието на " СИД ентърпрайз " се намира край Пловдив и в него се сглобяват разнообразни типове секционни порти по размери на клиента, като съставените елементи се внасят главно от Холандия и Германия. В момента компанията изнася към 10% от продукцията си за страни от Западна Европа, измежду които Белгия, Франция и Италия, а също за Балканите – Румъния, Македония и Сърбия, където си партнира с локални компании, които ги инсталират. Същата скица ще се ползва и на новите пазари, като за момента не се планува основаването на дъщерни сдружения, посочи Трошев. Сред тях са страни като Южна Африка, Турция и Индия, където съгласно компанията капацитетът е доста огромен.

Договорът с задграничния сътрудник, чието име не се прецизира, е подписан за интервал от три години, а предстоящите продажби за настоящата година са над 1 млн. евро. Подобни размери се чакат и през идващите две години, уточни Трошев.

Разширяване

През последните години продажбите на компанията се усилват, като за 2016 година оборотът е близо 3 млн. лева (ръст от 30%), а упованията са наклонността да се резервира. Покачването на продажбите в страната и разширението на пазарите на открито са повода компанията да стартира построяването на ново дружество край Пловдив. " СИД ентърпрайз " към този момент купи 7.5 дка имот край село Царацово, като строителството ще стартира тази есен.

Предприятието ще се построява на стадии, като крайната му повърхност ще бъде 4500 кв.м. Общата инвестиция се прави оценка на 5 млн. лева След завършването на завода потенциалът ще се утрои. В момента компанията създава към 3000 порти годишно.

Около 70% от продукцията на предприятието са входови, пожароустойчиви, бързи и други порти, които се употребяват в промишлеността, а останалата част са гаражни и портални порти за дома. Сред клиентите в България са компании като " Кока-Кола ", " Девин ", " Монбат ", " Джъмбо ", множеството вносители на коли и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР