Собственикът на кораба превръща нещата в един уникален театър. Това

...
Собственикът на кораба превръща нещата в един уникален театър. Това
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Капитанът на Vera Su играе театър



Собственикът на кораба трансформира нещата в един неповторим спектакъл. Това разяснява пред Нова тв транспортният министър Христо Алексиев. Вчера бе евакуиран екипажът на заседналия транспортен съд, откакто 17 дни те отказваха да изоставен плавателния съд.

В събота корабът стартира да потъва поради огромните талази. Евакуацията, която моряците желаеха е спектакъл, тъй като корабът към този момент беше нормализиран, е тезата на Алексиев.

Снощи моряците разясниха пред български медии, че корабът потъва, че те са се страхували за живота си и по тази причина са поискали евакуация.

Предстои български екипаж, отпред с новия шеф на Морска администрация да поеме командването.

Евакуацията през вчерашния ден се случи безпроблемно. Екипажът е настанен в хотел в Каварна и им е обезпечено всичко. Ние бяхме авансово подготвени за всичко, безапелационен бе Алексиев.

към този момент е без екипаж. Трябва да попитаме притежателя, дали ще обезпечи нов екипаж. Ако това не се случи, то на този транспортен съд ще се качи единствено и само български подобен. Трябва да се подхващат дейности на кораба. Люковете би трябвало да се отворят, машините би трябвало да работят, с цел да могат да продължат дейностите ни, обясни министърът. Според него моряците би трябвало да бъдат разпитани незабавно.

При първа опция ще бъде назначен екипаж. Според това от какви експерти се нуждае корабът, ще бъде взето и решението какъв брой и какви хора да се качат. Екипажът е квалифициран, въпросът е кои хора ще бъдат качени в началото на кораба. Ясно е от какви експерти имаме потребност, желаеме да разберем дали има потребност от спомагателни хора, изясни от своя страна шефът на „ Морска администрация “ Венцислав Иванов.

При овакантяване на кораба екипажът е изключил всички механизми. Поради тази причина от българска страна не са наясно какъв брой души ще са нужни за тяхното активиране.

Когато времето разреши, ще се качим няколко офицери, с цел да проверим кой от какъв брой души се нуждае в другите отдели. В момента прогнозата не позволява. Дори и да разреши времето, не знаем какви мероприятия ще можем да правим. Приоритет ни е снемането на товара. За разтоварване на борда би трябвало да има най-малко трима души, които да се занимават с тази активност. Тези детайлности ще бъдат решавани на място, акцентира кап. Иванов.

Той увери, че корабът е добре укрепен и няма опция той да се разбие. От българска страна заподозряха и опити за измама.

И все още положението на кораба не е по-различно от вчерашното. За измама ще можем да приказваме, в случай че екипажът на следващия ден каже, че желае да се върне на кораба. Според мен те се притесняат да стоят на кораба. Разбрали са, че могат да слязат и в следствие да се върнат на него. Печелят по-спокойно прекарване на няколко дни. Собственикът на кораба не го е изоставил, той може да изпрати различен екипаж, който да се качи на борда, изясни още шефът на " Морска администрация ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР