Собственикът на „Челси“ Роман Абрамович предаде управлението на клуба под

...
Собственикът на „Челси“ Роман Абрамович предаде управлението на клуба под
Коментари Харесай

Абрамович се оттегли от управлението на Челси“

Собственикът на „ Челси “ Роман Абрамович съобщи ръководството на клуба под попечителството на благотворителна фондация на лондонския тим. Абрамович, който оглави „ Челси “ през 2003 година, съобщи, че фондацията е в „ най-хубава позиция, с цел да се грижи за ползите “ на клуба.

Оттеглянето на олигарха от директното ръководство идва поради антируските настроения в Лондон поради войната с Украйна.

„ Винаги съм гледал на ролята си като на настойник в клуба, чиято работа е да се грижи ние да сме сполучливи както сега и да работим за бъдещето, като в същото време имаме позитивна роля в нашата общественост, се споделя в изказването на Роман Абрамович. - Винаги съм взимал решенията с мисълта за положителното на клуба. Оставам предан на тези полезности “, прибавя 55-годишният съветски предприемач, преди да съобщи управлението на благотворителната фондация на „ Челси. “

Според медиите в Англия обаче този ход няма да има директно влияние върху „ Челси “. Футболните решения ще останат отговорност на Марина Грановская и Петър Чех, които към този момент се грижат за прехвърлянията и договорите в клуба.

Няколко съветски жители влязоха в листата със наказания, оповестени от английския министър председател Борис Джонсън след офанзивата на Русия против Украйна.

До момента към Абрамович не са отправени съответни наказания. Засега няма признаци Абрамович да бъде подложен на наказания. Ако той не бъде глобен, ще бъде свободен да вкарва пари в клуба, както и когато пожелае. Ако му бъдат приложени наказания, тогава активите на съветския милиардер ще бъдат замразени. Това би попречило на способността му да превежда средства в клуба, само че се схваща, че е малко евентуално това да има някакво въздействие върху „ Челси “, най-малко в кратковременен проект.

Правни специалисти считат, че държавното управление би се съгласило публично да „ в профил “ „ Челси “ от всевъзможни бъдещи дейности, с цел да избегне забележителното влияние върху клуба, в който работят стотици хора и се поддържа от хиляди. Това ще значи, че „ Челси “ ще може да продължи да прави бизнес, в това число да получава пари от Висшата лига и УЕФА и да изплаща заплати на личния състав си.

Клубът, който е настоящият победител в Шампионската лига, е оценен като бранд на 3,2 милиарда $.

Малко след отдръпването на Абрамович пък от „ Челси “ пуснаха публично известие, с което осъждат войната на Русия с Украйна и приканват за мир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР