снимки: Live.Varna.bgПри голям интерес премина срещата с домоуправители от район

...
снимки: Live.Varna.bgПри голям интерес премина срещата с домоуправители от район
Коментари Харесай

Кметът на Варна във Владиславово: Спряхме обновяването на Кайсиева градина заради провокации! Хората питаха за паркоместата и кучетата

снимки: Live.Varna.bg

При огромен интерес мина срещата с домоуправители от регион „ Владислав Варненчик “ с кмета на Варна Иван Портних и с кмета на региона Николай Костадинов. Повод за полемиката, която продължи над 3 часа, бе проектонаредбата за подкрепяне на планове за озеленяване и благоустрояване, направена по самодейност на кмета Иван Портних. Това заяви общинснкия информативен уебсайт Live.Varna.bg.
 

Тя ще дава опция на Община Варна да финансира с до 5 000 лева дребни планове за озеленяване и благоусторяване на междублокови пространства. В момента документът е оповестен в сайта на Общински съвет – Варна, и следва да бъде прегледан в Общински съвет. 

„ Район „ Владислав Варненчик “ има една прелестна традиция, която ни послужи като стимул  – всяка година Вие организирате конкурс за най-красива градинка. Разбирам, че от ден на ден хора имат предпочитание персонално да вземат участие в облагородяване на региона пред кооперацията си, пред входа,  по тази причина взехме решение да подкрепим тази самодейност и да я развием в целия град “, обърна се към хората кметът Иван Портних. Николай Костадинов добави, че целият екип на районната администрация е подготвен да оказва цялостно подпомагане при подготвянето на плановете за кандидатстване.

По време на полемиката бяха припомнени главните придобивки за региона през последните години - ремонтите на бул. „ Трети март “, „ Янош Хуняди “, „ Атанас Москов “, „ Константин и Фружин “, пробива на бул. „ Сливница “, новият парк, построяването на нова детска ясла и пристройка към ДГ „ Детски свят “. Отчетена бе и работата по новите обекти – цялостно възобновяване на IV микрорайон, което би трябвало да завърши до края на месец май, създаване на нов състезателен комплекс с стадиони за футбол, волейбол, баскетбол, скейтпарк, алея за ролери и тичане. До началото на месец юни би трябвало да приключат и ремонтите на просветителната инфраструктура.



Иван Портних и Николай Костадинов припомниха сагата с плана за възобновяване на „ Кайсиева градина “, който бе спрян поради провокации. „ Това заблуждение на хората костваше връщане на развиването на региона най-малко с няколко години обратно. Тогава бе стартират плана в IV микрорайон, виждате резултатите “, разяснява Николай Костадинов. В момента „ Кайсиева градина “ е включен в аварийните планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “ на Община Варна.

Участниците в срещата сложиха и други тематики - желаеха създаване на повече паркоместа в целия регион, нови площадки за домашни любимци и по-активна работа на специалистите от общинския подслон за кучета, обезпечаване на достъп до дворовете на учебните заведения след привършване на образователните занятия. Кметът Иван Портних изясни, че е срещнал министъра на образованието с нуждата от инспектиране на заповед, която не разрешава този достъп.

„ До момента сме обновили спортната база в 10 учебни заведения. Пилотният план се оказа извънредно сполучлив, по тази причина предложихме министерството да промени нормативната база, с цел да може хората да употребяват спортните площадки в учебни заведения изцяло свободно – най-малко там, където са ремонтирани и има защита “, сподели той. Тази година Община Варна възнамерява да построи спортни площадки в 18 училища.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).style.disp
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР