Снимка: PexelsСЗО смята, че 10% от населението на света вече

...
Снимка: PexelsСЗО смята, че 10% от населението на света вече
Коментари Харесай

СЗО: 10% от населението на света е преминало през COVID-19

Снимка: Pexels

СЗО счита, че 10% от популацията на света към този момент е минало през ковид. Това съставлява над 760 милиона души, т.е. 20 пъти повече от доказаните 35 милиона, оповестява " Евронюз ", представена от Българска национална телевизия.

" Според нашите оценки към 10% от популацията на света може да са били инфектирани с този вирус. Това варира според от страната, от градските до селските региони, както и сред другите групи. Но значи, че по-голямата част от хората към момента са изложени на риск ", съобщи Майкъл Райън, изпълнителен шеф на Програмата на СЗО за изключителни обстановки.

Междувременно най-засегнатите градове в Европа не престават да постановат ограничавания. От вторник Париж затваря питейните заведения си, не разрешава студентски празненства и празнични събирания. Новите ограничавания във френската столица ще важат за идващите две седмици.

" Епидемията напредва прекомерно бързо. Трябва да я спрем, преди здравната ни система да се срине. Цифрите демонстрират това и ние би трябвало да го създадем, като внимаваме да не потъне стопанската система на страната ", сподели Дидие Лалемен, началник на полицията Париж.

Мадрид наложи частични ограничавания от предишния петък в подвижността, работното време и потенциала на претовареност на пространствата в 10 общини, в това число столицата, което визира съвсем пет милиона души.

Испания е записала над 23 000 случая на COVID-19 през уикенда, 28% от случаите са регистрирани в Мадрид.

" Оставаме доста загрижени. Според нас идващите няколко седмици ще продължат да бъдат тежки, доста тежки ", съобщи Салвадор Ила, министър на опазването на здравето на Испания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР