Забраната за износ на петролни продукти за шест месеца бе

...
Забраната за износ на петролни продукти за шест месеца бе
Коментари Харесай

Русия отмени забраната за износ на бензин

Забраната за експорт на петролни артикули за шест месеца бе наложена от 1 март тази година за да се компенсира несъразмерното търсене на горива на вътрешния пазар, както и за стабилизиране на цените

Руското държавно управление взе дефинитивно решение да анулира краткотрайната възбрана за експорт на бензин, защото вътрешният пазар е задоволително добре екипиран, заяви " РБК дейли " (RBC Daily), базирайки се на източник, осведомен с решението, цитира Нова тв и Българска телеграфна агенция.

Министерството на енергетиката удостовери информацията, добавя изданието, представено от Ройтерс.

От 1 март тази година Русия забрани износа на петролни артикули за шест месеца, с цел да се компенсира несъразмерното търсене на горива на вътрешния пазар, както и за стабилизиране на цените.

Ограниченията не засегнаха доставките в границите на Евразийския стопански съюз, както и за конкретени страни, с които има междуправителствени съглашения за доставка на горива като Монголия.

" Временната възбрана за експорт на бензин, която влезе в действие от 1 март, ще бъде анулирана заради насищането с горива на вътрешния пазар и приключването на непланираната поддръжка на рафинериите ", потвърдиха от енергийното министерство.

Решението за прекъсване на възбраната ще бъде оповестено при започване на седмицата, допълват от източника.

Рафинериите и петролните депа натрупаха ресурси горива, позволяващи цялостното покриване на потребностите на вътрешния пазар. Към 15 май те доближават 2,1 млн. тона
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР