Снимка: БулфотоСлънце, дъжд, гръмотевични бури и градушки ще се редуват

...
Снимка: БулфотоСлънце, дъжд, гръмотевични бури и градушки ще се редуват
Коментари Харесай

Слънце, дъжд, гръмотевични бури и градушки ще се редуват в следващите дни

Снимка: Булфото

Слънце, дъжд, гръмотевични стихии и градушки ще се редуват в идващите дни, сочи прогнозата на синоптиците.

Информация за градушка има досега в Пловдив, както и в област Монтана - селата Бъзовец и Долно Церовене.

 

И в околните часове на доста места ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени и от гръмотевици. Остава заплахата и от градушки. След среднощ облачността на всички места ще намале и на следващия ден денят ще стартира със слънчево време. Минимални температури ще бъдат сред 8° и 13°, оптималните - сред 22° и 27°, в композиция със слаб до сдържан западен вятър.

По Черноморието вятърът ще от юг, температурите ще се покачат и ще бъдат от 20° до 24°. Температурата на морската вода е 14-16°.
През втората половина на деня още веднъж на доста места ще има превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици. За разлика от през днешния ден, на следващия ден вероятността за градушки е по-голяма в Югоизточна България.

И в планините, след слънчевото начало на деня, в следобедните часове на доста места ще превали и прегърми. И там ще има региони със обилни количества. Ще духа сдържан западен вятър. Максималните температури в курортите - от 9° до 15°.

Слънчево, само че по-хладно от нормалното ще бъде на следващия ден в Испания. Останалата, по-голяма част от Европа, остава под въздействие на просторен многоцентров циклон и в доста региони ще има дъжд и гръмотевици, а в северните елементи от континента ще продължи да превалява сняг.

Дъжд, гръмотевични стихии и градушки се чакат и на доста места на Балканите. Слънчево ще се задържи в южните региони от полуострова, в това число и в Гърция, а температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка е от 18° до 20°.

У нас, през почивните дни времето ще остане без смяна - с повече слънчеви часове преди обяд и с превалявания и гръмотевични стихии в следобедните часове - в събота - основно в западната половина от страната, в неделя - в централните и източните региони. В началото на идната седмица температурите едва и краткотрайно ще се покачат, само че още веднъж ще има региони с превалявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР