Сметната палата ще извърши три одита на разходите по прилагането

...
Сметната палата ще извърши три одита на разходите по прилагането
Коментари Харесай

Сметната палата ще прави три одита за харченето покрай Covid-19

Сметната палата ще извърши три одита на разноските по използването на ограниченията в битката с Covid-19, оповестиха от институцията в петък.

Първият обгръща икономическите ограничения за микро, дребни и междинни предприятия, вторият – обществените ограничения, а третият – разноските за земеделците.

И трите са за интервала 1 февруари 2020 година - 31 март 2021 година, като Сметната палата ще стартира работа по тях още през септември тази година и ще продължи минимум шест месеца.

Ще бъдат тествани министерствата на финансите, стопанската система, обществената политика, земеделието, а също и Държавен фонд " Земеделие ".

За да направи трите одита, палатата е изменила годишната си стратегия и е прекратила други задания. " Така (одитната институция, б. р.) ще може да концентрира напъните си върху невижданите провокации, породени от пандемията, и подхванатите ограничения от държавното управление за намаляването на тежестта от рецесията за българските жители и бизнеса, които ангажират забележителен финансов запас ", показаха оттова.
Европейската счете палата (EСП) също преразгледа работната си стратегия за 2020 година и прибави два прегледа със особено внимание върху рецесията, обвързвана с Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР