Срещата на руския президент Владимир Путин с китайския лидер Си

...
Срещата на руския президент Владимир Путин с китайския лидер Си
Коментари Харесай

Путин ще поиска три неща от Си Дзипин на фона на нарастващата зависимост на Русия от Китай


Срещата на съветския президент Владимир Путин с китайския водач Си Дзинпин в Китай тази седмица е последният знак за задълбочаване на стратегическите връзки сред двете страни. Путин ще направи двудневно държавно посещаване в Китай от четвъртък по покана на Си Дзипин. Това ще бъде първото задгранично пътешестване на съветския водач, откогато Путин стартира петия си президентски мандат предходната седмица, пише 

Това идва на фона на възходящата взаимозависимост на Кремъл от Китай за комерсиална и политическа поддръжка, защото той се стреми да укрепи своето „ безгранично “ партньорство с Пекин на разнообразни фронтове. „ Съвсем ясно е, че през последните две години Путин е желал три неща от Китай “, сподели Макс Хес, помощник в Изследователския институт за външна политика, пред „ Squawk Box Asia “ на CNBC в сряда.

Той желае „ договорка “ за газопровода „ Силата на Сибир 2 “ и търси спомагателна китайска поддръжка за войната в Украйна, изключително във връзка с хардуера, добави той. Путин също желае достъп до китайските финансови пазари и да употребява „ китайската валута за поощряване на търговията на Русия “, сподели Хес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР